Мързелив Наполеон- най- желаният и обичан десерт може да бъде направен бързо и лесно

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мързелив Наполеон- най- желаният и обичан десерт може да бъде направен бързо и лесно
Мързелив Наполеон- най- желаният и обичан десерт може да бъде направен бързо и лесно
13450
Мързелив Наполеон- най- желаният и обичан десерт може да бъде направен бързо и лесно
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Малко вероятно е да намерите по-лесен начин, за да приготвите любимия си "Наполеон" . Вкусен, нежен, перфектно напоен с млечен крем - ще се радвате на този красив десерт. Насладете се на вкуса и, забележете, няма да имате дори и вреда по фигурата ви.

 На какво дължи този мързелив "Наполеон" толкова много суперлативи? Тънката пита е способна на много! Ако не знаете от какво са блатовете, няма да се досетите веднага, че десертът е бил приготвен по некласически начин. Основното нещо - не е нужно да се пече

 

съставки

лаваш пита (арабски питки за дюнер) 600 g

прясно мляко 500 ml

Яйце 2 броя

захар 100 g

масло 50 g

Пшенично брашно 2 супени лъжици

нишесте 1 супена лъжица

 

подготовка

Поставете листата от лаваш на работната повърхност. Нарежете на правоъгълници, за да отговарят на размера на бъдещата торта, или нарежете на кръгли парчета с помощта на чиния. Колкото повече наредите, токлкова тортата по-красива ще стане.

Наредете листата в суха, широка тава. Опитайте се да избегнете гънки


Пригответе крема. В тенджера смесете яйцата със захарта, разбъркайте до пухкава смес. Без да преставате да биете, на малки порции добавете брашното и нишестето. Премахнете всички бучки. Изсипете на тънка струя млякото (със стайна температура) и разбъркайте отново.

Поставете тенджерата на печката. При непрекъснато разбъркване оставете сместа да къкри на слаб огън до сгъстяване (около 10 минути). Отстранете крема от печката, охладете. Сложете маслото в тенджерата, разбърква се, докато се разтвори напълно.


На широка плоска чиния, съградете тортата: всяка питка намажете с крем. Ако листата се счупят, не се притеснявайте. Оставете 2–3 сухи листа за поръсване: нарежете ги на малки парченца.
Оставете тортата за 1,5–2 часа при стайна температура, след това я оставете да се съхранява в хладилник за една нощ. 

Малко вероятно е да намерите по-лесен начин да приготвите

 Ако искате да се измъкнете от класическия вкус на крема, погледнете други опции за неговата подготовка.

Запазете рецепти, споделете ги с приятели и не забравяйте за харесвания!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft