Най-накрая им хванах цаката на зелевите сармички! Ето какво да сложиш освен кайма и ще станат мозък:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-накрая им хванах цаката на зелевите сармички! Ето какво да сложиш освен кайма и ще станат мозък:
Най-накрая им хванах цаката на зелевите сармички! Ето какво да сложиш освен кайма и ще станат мозък:
101423
Най-накрая им хванах цаката на зелевите сармички! Ето какво да сложиш освен кайма и ще станат мозък:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Едва ли има домакиня, която поне веднъж да не е приготвяла сарми. Има всякакви видове, но най-любими безспорно са зелевите сармички.

Обикновено ги пълним със смес от кайма и ориз, но днес ще ви разкрием тайната на най-вкусните зелеви сарми , които буквално се топят в устата, крехки и ароматни са. Цялата тайна е в продуктите, които се слагат в плънката (освен двата основни) - както се казва, всяка гозба си има "цаката". Ето цаката на истинските Зелеви сарми с месо :

Зелеви сарми с месо

Продукти:

  • една по-голяма глава кисело зеле
  • 1 кг смесено мляно месо (телешко и свинско)
  • пушена сланинка (бекон)
  • прясна сланинка
  • месо по желание (свинско или пилешко)
  • домашна мас
  • 1 чаша ориз
  • сух бахар
  • сол и черен пипер
  • 2-3 глави лук
  • 5-6 скилидки чесън
  • дафинов лист

зелеви сарми с месо

Приготвяне:

Запържете в смес от олио и свинска мас лука и чесъна, след което добавете каймата. Когато всичко се запържи хубаво, се добавя измитият ориз. Добавете малко течност, докато се позадуши оризът и плънката остане на мазнина. Накрая прибавете подправките (сол, черен пипер, бахар, червен пипер, по желание - чубрица и джоджен).

Вземете киселата зелка и отделете листата, като премахнете удебеления край. Завийте стегнати сармички и ги наредете в по-дълбока тенджера, а между сармите поставяйте резени пушена и обикновена сланинка, както и парчета свинско (пилешко). Също така мушнете между сармичките дафинов лист и скилидки чесън. Залейте ястието с топла вода, така че сармите да са покрити. Варете около 2 часа на слаб огън под капак.

Може да ги приготвите и в глинен съд на фурна, предварително загрята на около 150-160 градуса - отново за 2-3 часа.

Накрая направете запръжка на готовите сармички от 1-2 лъжици свинска мас, 1 ч.л. червен пипер и сол на вкус. Залейте ги и оставете да покъкрят още малко.

Да ви е сладко!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft