Плодът, който предотвратява появата на рак и подобрява храносмилането

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Плодът, който предотвратява появата на рак и подобрява храносмилането
9065
Плодът, който предотвратява появата на рак и подобрява храносмилането

Съществува един плод, който прилича на малък картоф и се нарича лангсат. Плодът е от семейството на рамбутанa, плътта му е с големина на пъдпъдъчe яйце и е полупрозрачна и мека, има и горчиви семена. Семената също са ядливи.

Вкусът му е сладък. Кората на на лангсата съдържа латексно вещество, което не е отровно, но поради него плодът трудно се бели. Бели се с ръце и се купува на клонки, пише Sofia24.bg 

Лангсатът е богат на витамин С и тиамин, както и рибофлавин. Съдържа още желязо, калций и фосфор. Плодът съдържа голямо количество захар и въглехидрати. Лангсат спомага за намаляване на теглото, предотвратяване на рака, подобрява храносмилането. Също така са богат източник на въглехидрати. Високото съдържание на рибовфлавин в лангсата го прави полезен при мигрена. 

Ниацинът и витамин С в плода намаляват лошия холестерол в кръвта и в същото време спомагат за увеличаването на добрия. Горчивите семена на лангсата се използват за обезпаразитяване и лечение на язва. Отварата от млада кора помага за лечение на малария и дизентерия. 

В традиционната медицина се използват смачканите семена на плодовете, които помагат за премахване на въшки, действат противоглистно и намаляват висока температура. В допълнение плодовете помагат за подобряване на съня, подобряване на паметта и мозъчните функции.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft