За всички любители на патладжаните (и не само) е днешната ни рецепта за вкусни пълнени рулца от патладжан . Вместо да ги пържим на котлона обаче, ще ги приготвим далеч по-здравословно (и по-вкусно) - на фурна.

Патладжанени рулца със сирене
Продукти:
- 3 патладжана
 - малко олио
 - подправки по избор
 - 240 г сирене или моцарела (на вкус)
 - 2 скилидки чесън
 - 2 супени лъжици зехтин
 - 1 връзка пресен магданоз
 - чери домати
 
Приготвяне:
Нарежете патладжаните на ленти с дебелина 1,5-2 см, посолете ги малко от двете страни и ги оставете да престоят около 15 минути. Подредете патладжаните в тава, застлана с хартия за печене и ги намажете с олио и ги поръсете с подправки на вкус.


Сложете ги да се пекат за половин час в загрята на 200 градуса фурна. През това време направете плънката: настържете сиренето, добавете настърган чесън, зехтин, ситно нарязан пресен магданоз, след което разбъркайте всичко до гладкост.

Оставете изпечения патладжан да се охлади малко и покрийте всяка лента с готовата плънка от сирене. Закрепете рулцата с дървена клечка за зъби и украсете с чери доматчета.


За още рецепти последвайте NMD.mk, харесайте и споделете страницата ни. Прочетете следното: "ПАТЛАДЖАН И МИНУТКИ МЕСНИ РУЛЦА: Неповторим вкус, това ястие ми е любимо" - ТУК .

                                            
                                        




                                        
                                        
                                        
                                        
                                        







