Размазващо шоколадови трюфели от 2 продукта за 5 минути - 100% изкушение с райски вкус:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Размазващо шоколадови трюфели от 2 продукта за 5 минути - 100% изкушение с райски вкус:
Размазващо шоколадови трюфели от 2 продукта за 5 минути - 100% изкушение с райски вкус:
12689
Размазващо шоколадови трюфели от 2 продукта за 5 минути - 100% изкушение с райски вкус:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

2 продукта и 5 минутки време - само от толкова се нуждаете за най-върховната шоколадова наслада. Днес имаме за вас чудесна бърза рецепта за шоколадови бонбони .

Приготвят се елементарно, но това не ги прави елементарни - даже напротив!

Важният момент е само изборът на какао. За богат вкус най-добре е алкализираното какао. Не е толкова лесно да се намери, но вкусът на шоколадовите трюфели от такова какао ще бъде невероятен.

Плътността на домашните бонбони зависи от количеството на какаото: колкото повече е то, толкова по-"твърди" са те. Приготвили сме ви две рецепти с различни пропорции кондензирано мляко и какао. А вие избирате това, което ви харесва най-много.

Рецепта номер 1. Деликатен трюфел

Необходими продукти:

  • 20 г какао;
  • 80 г кондензирано мляко

Приготвяне:

Загрейте кондензирано мляко в микровълновата фурна. Време за загряване - 30-40 секунди.

Разделете какаото на три части и пресейте всяка в кондензираното мляко. След всяко добавяне трябва да разбъркате до гладкост.

След като масата стане хомогенна, увийте я в прозрачно фолио и оставете за 60 минути в хладилник.

шоколадови бонбони

След час извадете заготовката, поръсете получения "салам" с какао и нарежете на квадратчета. Ще имате най-нежните домашни шоколадови сладки!

Рецепта номер 2. Наситен трюфел

Необходими продукти:

  • 100 г какао;
  • 200 г кондензирано мляко.

Приготвяне:

Технологията е същата, както в първата рецепта, само с други пропорции на продуктите.

течен шоколад

От готовата маса оформете наденица. Увийте я във фолио и поставете в хладилник за 60 минути.

домашни бонбони

След това нарежете "наденицата" на малки парченца, които с ръце оформете на топки. Оваляйте всички топчета в какао.

райски трюфели

Бонбоните се получават с напълно различни текстури. По първата рецепта - нежна и мека, а по втората - по-плътна. По желание може да поставите цяла ядка във всеки трюфел, а какаото за овалване може да замените с кокос, натрошени ядки или пък разтопен шоколад.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft