С остатъците от козунака правя торта за чудо и приказ! По-вкусна и по-лесна от бисквитената:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
С остатъците от козунака правя торта за чудо и приказ! По-вкусна и по-лесна от бисквитената:
С остатъците от козунака правя торта за чудо и приказ! По-вкусна и по-лесна от бисквитената:
27011
С остатъците от козунака правя торта за чудо и приказ! По-вкусна и по-лесна от бисквитената:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Преди Великден четем рецепти за козунаци, а мине ли празникът, започваме да търсим в мрежата варианти за използване на остатъците от козунака . Така де - грехота е да се хвърля този вкусен великденски десерт, па макар и поизсъхнал и втвърден.

За щастие съществуват много начини да оползотворите останалия от празника козунак. Един от най-вкусните безспорно е тази Мързелива торта с козунак , която ще ви представим днес:

Мързелива торта от стар козунак

Продукти:

форма за торта с ринг

крем (до 500 мл) по избор (може пудинг или сладкарски)

100 грама захар

компот от праскови или плод по желание

Приготвяне:

Идеята е козунакът да се нареже на парчета (не дебели, максимум 1 см) и с тях да се покрие дъното на формата.

Напоете с част от плодовия сок от компота, намажете отгоре крем (може и само разбита сметана или маскарпоне със захар), след което отново наредете един слой козуначени филийки, напоете ги със сироп, отгоре пак с крем и гарнирайте с нарязани праскови. 

За да се напои добре козунакът и да стане сочна тортата, тя в идеалния случай трябва да престои 6 часа в хладилника (поне 40 минути). Отгоре тортата можете да украсите със сметана по ваш вкус, всичко зависи от вашето въображение.

торта стар козунак

Да ви е сладко!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft