С остатъците от козунака правя феноменална Млечна баница - колкото по-сух е козунакът, толкова по-сочна става!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
С остатъците от козунака правя феноменална Млечна баница - колкото по-сух е козунакът, толкова по-сочна става!
С остатъците от козунака правя феноменална Млечна баница - колкото по-сух е козунакът, толкова...
4214
Източник: edna.bg
С остатъците от козунака правя феноменална Млечна баница - колкото по-сух е козунакът, толкова по-сочна става!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако и вие сте като мен, в кутията ви за хляб със сигурност все още се подмятат остатъците от великденски козунак . Вече никой не посяга към тях на закуска, защото козунакът е доста сухичък, но пък ви е жал да ги хвърлите в кофата.

Е, днес ще ви кажа моята изпитана рецепта за Млечна баница от стар козунак . Колкото по-сух е той, толкова по-сочен става сладкишът:

Млечна баница от стар козунак

Необходими продукти:

прясно мляко - 600 мл

яйца - 4 броя

ванилия - 1 брой

козунак - 1/2 стар (сух)

кафява захар - 2 с.л.

Приготвяне:

Разбийте яйцата и ги смесете заедно със захарта, ванилията и прясното мляко.

Пригответе си тава за печене и начупете в нея натрошения на малки парчета сух козунак. съветват от Gotvach.bg. Полейте с разбитите яйца.

Печете сладката баница в предварително загрята на 190 градуса фурна до готовност.

Охладете, нарежете на резени и сервирайте.

Може да поръсите с пудра захар.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft