С тази лесна обработка ягодите няма да гният и след 10 дни ще са като току-що откъснати:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
С тази лесна обработка ягодите няма да гният и след 10 дни ще са като току-що откъснати:
10148
С тази лесна обработка ягодите няма да гният и след 10 дни ще са като току-що откъснати:

Червените и ароматни ягоди са любимият ни пролетно-летен плод. Те са изключително вкусни, а освен това и много полезни за здравето.

Помагат за укрепване на имунитета - само половин шепа от вкусния плод ще ни набави половината от необходимата дневна доза Витамин С! Освен това този плод е богат още на полифеноли и силни антиоксиданти, което гo прави изпитано средство срещу борбата с бръчките.

 Ягодите регулират кръвното налягане и спомагат за сваляне на излишните килограми. Те са наистина здравословна и нискокалорична храна, която стимулира работата на черния дроб и бъбреците и подобрява изхвърлянето на течности от организма. Ягодите имат високо съдържание на калций и желязо, заради което се препоръчват на подрастващи деца и бременни жени, както и при менопауза.

ягоди в тарелки

Но ягодите имат един съществен недостатък - много са деликатни и бързо се развалят. Затова днес ще ви научим как да ги съхраните дълго - ако спазвате всички правила, ще издържат в хладилника до 7-10 дни !

Първо няколко важни правила:

1. Измийте ягодите непосредствено преди консумация. Ако измиете ягодите по-рано, рискувате да се скашкат или дори да мухлясат. Ето защо е препоръчително да измивате точното количество ягоди, които смятате да похапнете на момента.
2. Не късайте дръжките! Отстранявайте дръжките на ягодките по време на консумация, а не по-рано.
3. Ако забележите развалена ягода, изхвърлете я! Ако не го направите, рискувате и другите да мухлясат и да се развалят по-бързо.
4. Сложете ги на студено. Ако не планирате да консумирате ягодите веднага, сложете ги в хладилника или дори във фризера. Така със сигурност ще се запазят свежи за по-дълго време

А сега ще ви издадем един лесен трик, с който да удължите годността на сочните плодове.

Основният враг на всяка ягода е мухълът. Започне ли процесът само върху един от плодовете, то със сигурност бързо ще се разпространи. Но пък ако закупените ягоди изобщо не хващат плесен, това също е тревожен знак. Най-вероятно такива плодове са гледани с химикали или са генно модифицирани. 
А сега ви предлагаме един лесен трик за дълго съхранение на ягодите:

накиснати ягоди

Оказва се, че обикновеният трапезен оцет ще ви помогне да запазите ягодите (и повечето други плодове) пресни три пъти по-дълго . Той ще послужи като естествен и безопасен консервант, без да разваля вкуса на узрелите плодове. Ето какво трябва да направите.

ягоди в оцет

Вземете купа по-дълбоко, изсипете две и половина чаши чиста вода и половин чаша оцет. Поставете плодовете там и ги оставете да киснат за около 5 мин. Оцетът ще унищожи повечето бактерии и плесенни спори - основните причини, поради които ягодите се развалят. Но преди процедурата, не забравяйте да премахнете вече развалените плодове: уви, те не могат да бъдат спасени.
миене на ягоди
След накисване поставете плодовете в гевгир и ги изплакнете добре под течаща вода. Няма да остане следа от оцета.

подсушаване ягоди
Изсушете добре плодовете с хартиена кърпа или салфетка.
съхранение ягоди

Остава само да приберете сухите ягоди в херметичен съд и да го сложите в хладилника. Ако следвате всички стъпки, плодовете могат да останат идеално свежи в продължение на седем до десет дни. Сякаш току-що откъснати от градината.

пресни ягоди

 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft