Какво обичате да приготвяте от останалите ви великденски яйца ? Сега ще ви споделя една рецепта, която изглежда не само красиво, но е и много вкусна! Натъкнах се на нея, докато търсех в мрежата рецепта за оползотворяване на сварените на Великден яйца .
Идеята е лесна за приготвяне, а резултатът изглежда наистина красиво.
Ако не се интересувате само от добрия вкус, но и от добрата визия на ястията, то тогава непременно опитайте да приготвите тези красиви и вкусни лалета от варени яйца - всички ще ахнат! Ето подробни инструкции и рецепта:
.jpg)
Лалета от варени яйца
Продукти:
7 яйца
9 бр. рулца от раци
200 гр.
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. сол
пресен лук (или чесън)
Приготвяне:
Нека започнем със сваряване на яйцата до твърдо състояние (10 минути от момента на завирането).
.png)
Обелете яйцата и нарежете на кръст в единия край.
.png)
.png)
Разрезът трябва да е достатъчно голям, за да може да извадите жълтъка, без да повредите белтъка.
.png)
Така процедирайте с всички яйца.
Сега пригответе пълнежа:
Настържете рулцата от раци на ренде.
.png)
Настържете и сварените жълтъци.
.png)
Овкусете със сол и подправки.
.png)
Добавете крема сирене и разбъркайте добре.
.png)
.png)
Прехвърлете пълнежа в пош или шприц.
.png)
Напълнете с него белтъците.
.png)
.png)
Сега маркирайте стъблото със сламка върху яйцата (оформете дупка).
Просто пъхнете стрък див лук в дупката.
.png)
.png)
Така процедирайте с всяко яйце.
.png)
Това е!
Красиви пролетни лалета - няма да откъснете очи от тях!
.jpg)


 
                                            
                                        




 
                                         
                                         
                                         
                                         
                                        







