Сиренки за 20 минутки- по-лесно от това здраве му кажи, замесваш и печеш, а после сладичко ядеш

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сиренки за 20 минутки- по-лесно от това здраве му кажи, замесваш и печеш, а после сладичко ядеш
Сиренки за 20 минутки- по-лесно от това здраве му кажи, замесваш и печеш, а после сладичко ядеш
24604
Сиренки за 20 минутки- по-лесно от това здраве му кажи, замесваш и печеш, а после сладичко ядеш
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Имаше време, когато много се страхувах от тестото с мая . Избягвах рецептите с него по всякакъв възможен начин. Затова се опитах да намеря по -прости сладкиши. Тогава за първи път се запознах с тестото на базата на извара. Приятно е да се работи и не е капризно. И любовта ми към него започна, когато направих тези солени кифлички .

Отначало използвах само захар като пълнеж. Но с течение на времето  започнах да експериментирам и намерих перфектната комбинация. Тайната ми съставка бяха кокосовите стърготини . С нея соленките се изпълваха с нови ароматни цветове. Надявам се и на вас да ви хареса!

Съставки

Извара 250 гр

Сол 1 щипка

Масло 80 гр

Пшенично брашно 180 гр

Бакпулвер 1 ч.ч

Захар 3 супени лъжици. 

Кокосови стърготини 2 с.л. 

 

Подготовка

Комбинирайте изварата със сол и меко масло на кубчета. Използвайте вилица, за да омесите до гладкост.


Добавете половината пресято брашно и бакпулвера към изварата, разбъркайте. След това, постепенно въвеждайки останалото брашно (може да се наложи малко повече или по -малко), омесете плътно тесто. 


Разделете тестото на две и разточете всяко. Сега навийте с точилка в дълъг правоъгълник с дебелина 2-3 мм. Отрежете назъбените ръбове. 


Поръсете захар и кокос върху всяка филия тесто, след което навийте на рула. Опитайте се да ги направите възможно най -стегнати 


Нарежете рулата на парчета от 5 см. Поставете рулцата върху лист за печене, застлан с пергаментова хартия и печете на 180 градуса за 20 минути. 

Традиционно кифлички с извара можете да поръсите с пудра захар. Мисля, че няма смисъл да се говори дълго за съблазнителния кокосов аромат и деликатната текстура на печени изделия.

Направете ли ги веднъж -  вие сами ще разберете за какво става въпрос. И не забравяйте да почерпите приятелите си и да споделите рецептата с тях!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft