Със 150 грама кайма правя цяла тенджера с вкусни кюфтета

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Със 150 грама кайма правя цяла тенджера с вкусни кюфтета
Със 150 грама кайма правя цяла тенджера с вкусни кюфтета
2514
Със 150 грама кайма правя цяла тенджера с вкусни кюфтета
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:

  • 500 грама сварена елда
  • 2 яйца
  • 2 скилидки чесън
  • 1 суров картоф
  • 2 малки глави лук
  • 150 грама кайма (свинска, пилешка или смес)
  • 1 морков
  • сол на вкус
  • смелен черен пипер
  • червен пипер на вкус
  • 50 милилитра доматено пюре
  • 500 милилитра вода
  • брашно
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

Сипете сварената елда в купа и добавете каймата, яйцата и нарязания чесън. Настържете едната флава лук на едро ренде и добавете в купата.

Картофът също настържете на едро ренде и сложете при останалите продукти. Овкусете със сол, черен и червен пипер и омесете добре.  След това вземете пасатор и пасирайте.

От тази смес с ръце оформете кюфтета. Оваляйте всяко в брашно и изпържете в предварително загрята мазнина до златисто от двете страни.

Обелете и нарежете лука на кубчета. Почистете и настържете моркова на едро ренде. В подходящ съд поставете зеленчуците и сипете доматеното пюре. Овкусете с малко сол черен и червен пипер. Полейте с водата и поставете на котлона. Щом заври, сложете кюфтенцата, поставете капака и оставете на среден огън да покъкри за 30 минути.

Свалете, сипете в чиния и поднесете ястието топло.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft