Тайната за най-вкусно пилешко

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тайната за най-вкусно пилешко
Тайната за най-вкусно пилешко
1885
Тайната за най-вкусно пилешко
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Маринатата със соев сос придава несравним вкус на пилешкото.

При готвенето със соев сос може да избирате между какви ли не варианти. Ние днес ще приготвим нашето пилешко на фурна.

Нямате нужда от почти никакви съставки.

Продукти

- Килограм пилешко месо (по избор бутче или филе)
- 5 супени лъжици соев сос
- 2 супени лъжици майонеза
- подправки на вкус
- 150 гр кашкавал (по избор)

Приготвяне:

Първо измийте добре пилешкото месо. Сложете го на чиста дъска за рязане и го порцирайте. 

След това го поставете в дълбока купа, а към него добавете соевия сос, майонезата и подправки по избор - може някоя специална за приготвяне на пиле, кимион, черен пипер, сол и всичко, което харесвате. Обърквате всичко добре.
 

Оставете пилето за минимум 30 минути, за да се маринова. За да получите по-крехко и сочно месо, увеличете времето за мариноване до няколко часа. Може да го оставите дори за една нощ.

След като пилето вече се е мариновало, вече може да го печем във фурната.

Загрейте я до 180 градуса, сложете месото върху хартия за печене или предварително намажете дъното на тавата с масло.

Печете за половин час, като периодично проверявайте месото. Много е важно да не го държите прекалено дълго във фурната.

*5 минути, преди да го извадите, може да поръсите с настърган кашкавал отгоре, който ще придаде допълнително вкус на ястието.

Когато пилешкото е готово, може да го сервирате на трапезата, заедно със зеленчуци или картофи. 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft