Умерено пикантни и ароматни - много вкусни тиквички за 5 минути

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Сериали и предавания
Умерено пикантни и ароматни - много вкусни тиквички за 5 минути
5958
Умерено пикантни и ароматни - много вкусни тиквички за 5 минути

Тиквичките, пържени със соев сос и чесън, са лесна за приготвяне и апетитно ястие, което е добро както горещо, така и охладено. Тиквичките са умерено пикантни и много ароматни!

  • Продукти  (2 порции):
  • Тиквички - 450гр
  • Чесън - 2 скилидки
  • Соев сос - 50 мл
  • Нишесте - 1,5 ч.л.
  • Захар - 1,5 ч.л.
  • Сол (по желание) - на вкус
  • Масло - 30 мл
  • Пресни зелени подправки- на вкус
  • Сусам - за сервиране

Тиквички в соев сос с чесън - поетапна рецепта 

  • Приготвяме необходимите продукти.
  • Изберете млади тиквички с тънка кожица и нежна плът.
  • Измийте тиквичките и нарежете на дълги парчета с приблизително еднаква дебелина.
  • Налейте олио в загрятия тиган. След минута разстиламе тиквички.
  • Пържете 4-5 минути, като разбърквате.
  • Обелете чесъна и нарежете.
  • Разредете нишестето в соев сос. Добавете чесън, захар и сол, разбъркайте. Посолете внимателно, тъй като соевият сос вече е солен.
  • Залейте соевия сос от тиквички с чесън, разбъркайте внимателно и веднага свалете от котлона.
  • Нарежете на ситно подправките и поръсете тиквичките. Добавете сусам.
  • Тиквичките със соев сос и чесън, готови за сервиране. Добър апетит!
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft