Универсалната ми зимна подправка - без замразяване и без стерилизация. Слагам я на всичко - сосове, месо, супи:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Универсалната ми зимна подправка - без замразяване и без стерилизация. Слагам я на всичко - сосове, месо, супи:
85404
Универсалната ми зимна подправка - без замразяване и без стерилизация. Слагам я на всичко - сосове, месо, супи:

Правите ли зимнина? Дори да не сте фен на зеленчуците и плодовете в буркани, със сигурност през зимата ви се е искало да си имате прясна добавка за любимата гозба. За никого не е тайна, че вкусът на зеленчуците през лятото и през зимата е коренно различен.

Днес ще ви научим как да си направите универсална подправка за зимата - много лесно и бързо, без замразяване и стерилизация. След това само вадите от буркана и слагате в ястието, когато готвите през зимата. В тази си форма зеленчуците перфектно запазват своя аромат, вкус и витамини.

Универсална подправка

Ще ни трябват:

Домати - 1 кг

Червени чушки - 500 гр.

Жълти чушки  - 500 гр.

Моркови - 1 кг

Магданоз и копър - 200 гр.

Сол - 700 гр.

Смес от провансалски билки - 2 супени лъжици (или на вкус).

Приготвяне:

Измийте добре зеленчуците.

Двата вида чушки почистете от семето и нарежете на тънки ивички. 

Морковите обелете и настържете.

Доматите бланширайте във вряла вода, обелете и нарежете на ситно.

Наситнете и пресните подправки. 

В голяма купа смесете всички зеленчуци, зелени подправки, солта и сушените билки. Объркайте всичко много добре с ръка, така че подправките и солта да се поемат напълно от зеленчуците.

Сега само насипете подправката в предварително добре измити буркани (натъпчете хубаво съдържанието) и затворете плътно с капаци.

Съхранявайте на тъмно и прохладно място.

 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft