Цяло лято го правя и никога не ни стига! ДОМАШЕН СЛАДОЛЕД БЕЗ яйца и без варене - рецепта на Божана:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Цяло лято го правя и никога не ни стига! ДОМАШЕН СЛАДОЛЕД БЕЗ яйца и без варене - рецепта на Божана:
Цяло лято го правя и никога не ни стига! ДОМАШЕН СЛАДОЛЕД БЕЗ яйца и без варене - рецепта на Божана:
63598
Цяло лято го правя и никога не ни стига! ДОМАШЕН СЛАДОЛЕД БЕЗ яйца и без варене - рецепта на Божана:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

„И вие ли умирате за порция вкусен домашен сладолед ?“, пита Божана, която представи тази невероятно добра рецепта, която просто няма недостатъци. Той е прост, вкусен, лесен за приготвяне, така че колкото и често да го приготвяте, никога няма да ви омръзне.

Класическите рецепти обикновено се приготвят с кондензирано мляко, което рядко се среща в магазините и за приготвянето му трябва да отделите допълнително време. Вторият най-често срещан вариант е този със сладкарска сметана, която, независимо с какво се комбинира, накрая надделява във вкуса.

Третият най-често срещан вариант за домашен сладолед е рецептата на базата на яйца, но и тук, както и в предишния случай, преобладава вкусът на яйцата и е малко по-трудно да се постигне кремообразна консистенция. В рецептата на Божана основната съставка е прясното мляко и сметана на прах, която можете да намерите във всеки магазин. Ето какво ви трябва:

Домашен сладолед - лесна и сполучлива рецепта

Продукти: 

  • 300 г суха сметана на прах
  • приблизително 500 мл прясно мляко в зависимост от вида на сметаната, която ще използвате (добавете млякото според инструкциите на пакета)
  • 300 мл кисело мляко
  • 2 супени лъжици пудра захар (ако сметаната не съдържа захар или добавете на вкус)

И ОЩЕ:

  • 200 гр. ягоди
  • 2 супени лъжици какао (или 200 гр.
натрошени бисквити и 200 гр. плодове по ваш вкус)

Приготвяне: 

Първо пригответе плодовете, които ще използвате. Можете да използвате различни плодове по ваш вкус и дори замразени. В тази рецепта използвах ягоди: измийте ги, отстранете листенцата, след това ги нарежете и ги блендирайте. Получената смес трябва да е рядка.

продукти сладолед

пюрирани ягоди

Изсипете сметаната на прах в дълбока купа и добавете студеното мляко (винаги приготвяйте сметаната според инструкциите на пакетчето). Разбийте сметаната с миксер до получаване на фина, гъста и кремообразна смес.

сметана с мляко

разбита сметана

Към разбитата сметана постепенно добавете 300 мл студено течно кисело мляко при непрекъснато разбиване с миксера. Това е основната смес. Разделете я на две, три или четири части, в зависимост от това колко вкуса искате да получите.

сладолед с кисело мляко

Ориентировъчно към една четвърт от сместа добавете 100 г от храната, с която искате да направите комбинацията. Разделих сместа на две части, за да получа една шоколадова и една плодова (с вкус на ягода).

ягодов сладолед приготвяне

ягодов сладолед

В първата част добавих ягодите, а вие сложете плодовете по избор. Разбийте за кратко с миксер, за да стане гладка сместа. В зависимост от това дали разбитата сметана е сладка, но и от сладостта на плодовете се добавят две супени лъжици пудра захар или на вкус. Имайте предвид, че към киселите плодове трябва да се добавя повече захар.

какаов сладолед

Във втората част добавете две супени лъжици подсладено какао на прах или шоколад на прах. Разбийте за кратко с миксера, докато сместа стане гладка. По желание може да добавите шоколадови стърготини, трохи или капки.

сладолед с 2 вкуса

Съхранявайте получените смеси в по-малки кутии с подходящ капак, или в по-голям съд. Украсете по желание с нарязани плодове и парченца шоколад, но не е задължително. Покрива се със стреч фолио, за да не хване кристали и се оставя във фризера за поне 4 часа. 

домашен сладолед

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft