Ето колко време ви трябва, за да влезете в кетоза - състоянието, при което тялото започва да топи мазнини:

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
Ето колко време ви трябва, за да влезете в кетоза - състоянието, при което тялото започва да топи мазнини:
11897
Ето колко време ви трябва, за да влезете в кетоза - състоянието, при което тялото започва да топи мазнини:

Една от най-популярните диети в днешно време е кето-диетата , известна с приема на малко количество въглехидрати, която помага на тялото да изгори мазнините, превръщайки основното си гориво, глюкозата, в кетоза.

Кетоните са компоненти, които се получават от разтваряне на мазнините, които служат като алтернативно гориво. Кето-диетата помага не само да отслабнете, но е свързана с многобройни ползи, като понижаване на нивата на холестерола и понижаване на кръвната захар, инсулин и триглицериди.  

Това, което винаги сме се чудили, е как да влезем в състояние на кетоза . Това е състояние на метаболизма, при което тялото ви превръща мазнините в молекули, наречени кетони, които тялото използва като основен източник на енергия, когато глюкозата е ограничена. Най-добрият начин за въвеждане в състояние на кетоза е драстичното намаляване на въглехидратите.

кето-диетата

Ако тялото ви има излишък от глюкоза, тя може да се натрупа в черния дроб и мускулите под формата на гликоген. Времето за влизане в кетоза е различно за всеки човек. Първоначално ще ви трябват 2 до 4 дни, за да влезете в кетоза, ако ядете 20 до 50 грама въглехидрати на ден. Някои хора се нуждаят от около седмица. Това зависи от приема на въглехидрати, дневния прием на мазнини и протеини, упражненията, годините и метаболизма.

Когато тялото ви влезе в кетоза, може да почувствате нещо, подобно на състоянието при грип - симптомите включват главоболие, умора, гадене, лош дъх и повишена жажда. Въпреки, че това може да е знак, че сте влезли в кетоза, най-добрият начин да го проверите е да контролирате нивото на кетони в тялото си.

мазни храни

Ако искате да ускорите навлизането в кетоза, намалете въглехидратите. Не правете грешката да въвеждате повече мазнини, тъй като това може да забави производството на кетони и загубата на тегло. Нека поне 70% от дневния ви калориен прием да е от мазнини, 20% - от протеини и 10% - от въглехидрати.

Внимавайте с протеините, защото и те могат да попречат на този процес. Правете упражнения, спете достатъчно и почивайте през деня, за да може тялото ви да бъде готово да се посвети на кетозата.

филия с масло
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft