Лятото току-що започна, а аз вече правих домашен сладолед два пъти. Първият път - класически, а вторият - от пуканки ! Преди да решите, че това е поредната глупост, трябва да знаете, че тази рецепта е най-популярният десерт в Америка в момента.
Както забелязах, от другата страна на океана има култ към пуканките. Не само се приготвят с различни вкусове, но и друга храна се приготвя с вкус на пуканки . Вземете например сладолед. Прост, но интересен десерт!
![]()
Как да си направим сладолед от пуканки
Не препоръчвам да използвате пуканки от магазина за това ястие. По правило там вече се добавят различни подправки и сол. За сладолед от пуканки ще ви трябват 100 грама сурови царевични зърна без добавки. Те ще придадат на десерта уникален вкус и аромат.
Продукти:
зехтин на вкус
пуканки - 100 гр. царевични зърна за пукане
50 мл прясно мляко
395 гр.
200 мл сладкарска сметана
Приготвяне:
Запържете царевичните зърна в сгорещена мазнина в тиган, покрит с капак. Когато се превърнат в пуканки, охладете и изсипете в блендер. Добавете млякото.
Смелете съставките на хомогенна маса, прекарайте я през цедка. Към тази маса добавете кондензирано мляко и сметана. Разбъркайте с бъркалка. Изсипете заготовката във форма за сладолед (или обикновена пластмасова кутия), покрийте я с капак.
.jpg)
Поставете сладоледа във фризера за поне 3 часа. Сервирайте го под формата на топки, украсени със същите пуканки. Може да се карамелизират предварително.
.jpg)
Такъв сладолед препоръчвам и да полеете със солен карамел. Получава се много вкусно!














