Разбира се, картофите, хлябът, маслото, колбасите, шоколадът, пицата, фъстъците определено вредят на фигурата. Но не и на здравето ни. Стига да ги консумираме в умерени количества, тези обвинявани в какви ли не грехове храни оказват благотворно въздействие върху организма и психиката. Защо ли? Ами защото са пълни с желязо, калций, магнезий, калий и аминокиселини, от които всички имаме нужда!
Именно по тази причина съвременните диетолози, стъпили по-здраво на земята от своите предшественици, премислят отношението си към заклеймяваните доскоро лакомства. Те вече не са склонни да ни анатемосват, ако се изкушим от шепа ядки или чаша-две вино, не диаболизират сандвичите и пържените картофки. Новото верую на специалистите по хранене се заключава в препоръката: "Яжте от всичко, но по малко!" Не можем да не се съгласим с тях, след като сами усещаме как подобно поведение на масата се отразява добре и на здравословното ни състояние, и на линията. Доказателството? То е във факта, че когато си забраняваме някои вкуснотии, настъпва един неизбежен момент и ние се нахвърляме върху тях. С всички произтичащи последствия. Точно затова е по-добре да консумираме "вредните" храни разумно и без чувство за вина, осъзнали най-после, че и от тях може да има полза.
