10 тенденции, които ще са супер хит през новата година (снимки)

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
10 тенденции, които ще са супер хит през новата година (снимки)
9552
10 тенденции, които ще са супер хит през новата година (снимки)

Изминалото десетилетие беше пълно с изобилие от разнообразни гастрономически изкушения . На нашите маси се появяват все повече чужди ястия, а в магазините можете да си купите различни екзотични зеленчуци и плодове.

 

Какво ще ни ззавладее през новата годината 2020? Днес ще се опитаме да разберем съвременните хранителни тенденции, които ще бъдат актуални през новото десетилетие.

2020 тенденции в храните

Кухня "км 0"

Според експерти хората, които са преминали към био храна , стават все повече и повече. Поддръжниците на кухнята "км 0" са хора, които купуват храна, отглеждана в тяхната местност. Основната отправна точка за тях е екологичността и правилността на отглеждането на продуктите. Тази тенденция се нарича още Slow food или просто бавна храна, коята контрастира с бързата храна. Ресторантите, в които можете да се насладите на ястия с нулев километър, се считат за по-професионални и престижни.

 

Отворени кухни

Необичайна тенденция набира скорост в много страни по света. В ресторанти и кафенета можете лично да видите как се приготвя вашето ястие, тъй като отворената кухня се намира директно в залата, където се храните. Този вид се харесва на готвачите и създава атмосфера на пълно доверие между гостите и персонала.

 

Джакфрут

Джакфрутът ще бъде най-популярната веганска съставка през 2020 г. Това е зеленикав екзотичен плод с удължена форма, теглото на което може да достигне 50 кг, а Азия се счита за нгова родина. Поради необичайния вкус и органолептични свойства, месото се заменя с джакфрут, а хамбургерите с този плод вече са в голямо търсене в Америка.

 

Вегански млечни продукти

За веганите се отварят нови хоризонти, има повече продукти и качеството им само се подобрява. Соята отдавна е престанала да бъде централна съставка във веганските ястия . При производството на млечни продукти разработчиците се стремят да постигнат правилната консистенция, като използват авокадо, диня, тиква и коноп. В момента се работи за добиване на масло от тиквени семки, орехи, кашу, бадеми, нахут, семена от диня. Тези продукти са идеални за закуска или за добавяне към вегетариански ястия.

 

Алтернативно брашно и захар

Ерата на рафинираната захар и брашно се приближава към своя край. През 2020 г. ориентир ще бъде брашно, направено от съставки като лимец, нахут или банан . Плодовите сиропи като нар, кокос или фурми са идеални за придаване на десерта на повече сладост. Сиропите от сорго или сладък картоф идеално заместват меда или меласата.

 

Биодинамично вино

Много училища за обучение на сомелиери игнорират този вид вино. Но какво всъщност е биодинамичното вино ? Това е продукт, отглеждан без пестициди и различни химически процеси. Съществува мнение, че такова вино се получава от гроздове, засадени и отглеждани в определени периоди, свързани с фазите на Луната.

 

Ферментирали и безалкохолни напитки

Сега хората обръщат внимание не само на състава на напитката, но и на нейното калорично съдържание. Все по-често гостите в ресторанти и кафенета отказват алкохолни напитки и предпочитат безалкохолни коктейли . Сред ферментиралите напитки е популярна комбуча , която повлиява благоприятно функционирането на червата. Между другото, чаша такава напитка в САЩ ще ви струва 10-15 долара, но хората са готови да платят тези пари, защото са уверени в нейните полезни свойства и качество.

 

Нулеви отпадъци

Работата на ресторанти и кафенета без отпадъци е не само възможна, но и популяризирана всяка година все повече и повече. Основният акцент е върху опаковането на продукти, компетентните доставки на суровини и компостирането на органичните отпадъци. Освен това минимизирането на отпадъците намалява разходите за закупуване на суровини.

 

Комплект за храна за ресторанти

В ресторантите в чужбина започват да се появяват стартерни комплекти за готвене на известни ястия у дома. Комплектът съдържа нужното количество от всяка съставка и инструкции за готвене. Комплектите за храна за ресторанти могат да ви спестят време и да създадат лична версия на гурме храна от готвача.

 

Фантастични закуски

Картофените чипсове вече не са на мода. Те ще бъдат заменени от семена от лотос и нахут, чипс от морски водорасли, крекери с ориз и киноа. Това са страхотни варианти за закуска за тези, които предпочитат по-здравословни храни.

Много от тези тенденции в храните все още не са ни известни, ние вече сме запознати с някои от тях. Например доставката на храна и други продукти за вкъщи отдавна е популярна сред огромен брой хора. Изобилието от вносни стоки ви позволява да разнообразите диетата и да се запознаете с кухнята на други нации по света. Следващото десетилетие определено ще е интригуващо. Нека се потопим заедно в този нов и прекрасен гастрономически свят!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft