2 литра мляко, лимонов сок - и за 1 час можете да опитате натурално меко сирене
5 Август 2020
51144
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Домашното сирене е натурален, полезен и вкусен продукт.
Препоръчваме да направите класическо меко сирене в саламура, което след това може да се използва за приготвяне на зеленчукова салата , то ще бъде и чудесна съставка за сутрешен сандвич.
Съставки:
- домашно мляко - 2 литра
- сметана - 5 супени лъжици.
- лимонов сок - 4 супени лъжици.
- сол на вкус
Рецепта:
- Изсипете млякото в тенджера, сложете на среден огън.
- В топло мляко, без да го махате от тенджерата, добавете заквасена сметана, разбъркайте добре.
- Когато сместа е гореща, но все още не кипва, добавете лимонов сок, сол и, като разбърквате, доведете до кипене.
- Намалете огъня до ниска температура, оставете да къкри за една минута.
- Покрийте гевгира с марля, сгъната наполовина и изсипете съдържанието на тигана в него. Прецедете добре, изсипете суроватката в буркан.
- Без да махате марлята, поставете чиния върху сиренето, поставете нещо върху нея. След час сиренето е готово.
- Добавете сол към суроватката. Нарежете сиренето на кубчета и поставете в буркан с окончателната саламура.
- Сиренето в саламура може да се съхранява в продължение на няколко дни. Можете да добавите подправки, билки или парченца лют червен пипер към млякото - ще получите вкусно пикантно сирене, чудесна закуска за ежедневната трапеза.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари