3 съставки и 15 минути и си имам тесто за закуски цяла седмица

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
3 съставки и 15 минути и си имам тесто за закуски цяла седмица
3 съставки и 15 минути и си имам тесто за закуски цяла седмица
8381
3 съставки и 15 минути и си имам тесто за закуски цяла седмица
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Досега винаги сме си купували готово бутер тесто, защото и идея си нямах как да го приготвя, но след тази рецепта всичко се промени. Не съм и предполагала, че може толкова лесно и бързо да се прави тесто.

Оттогава си приготвям сама тестото! Всичко ми отнема не повече от 15 минути. Правя си даже винаги повечко: ако е необходимо, замразявам го във фризера и като ми потрябва го използвам. Много удобно, препоръчвам ви!

рецепта за бутер тесто

Готвене на бутер тесто у дома

Днес изданието  ни ще ви каже как бързо да направите бутер тесто у дома .

рецепта за бутер тесто

СЪСТАВКИ

500 g брашно
400 g масло
1 яйце
0,5 ч.

Л. сол
1 супена лъжица. л. оцет 
250 ml вода

рецепта за бутер тесто

ПОДГОТОВКА

Продуктите за приготвяне на бутер тесто трябва да бъдат студени. Затова, преди готвене, дръжте брашното, яйцето и водата в хладилника предварително. И маслото (може да бъде заменено с маргарин) трябва да се държи в продължение на няколко часа във фризера.

рецепта за бутер тесто

Брашното се нарязва на масата. Настъргайте маслото или маргарина. Обърнете внимание, че рендето и маслото трябва да бъдат оваляни в брашно.

Сложете останалото брашно отгоре на маслото. Разбъркайте всичко.

Смесете яйцето, солта и оцета в мерителна чашка. Разбърква се добре и се налива вода в тази смес.

рецепта за бутер тесто

Сместа от яйца се изсипва в масата на маслото с брашното. По-добре е да правите това на етапи, на малки порции.

рецепта за бутер тесто

Тестото не трябва да се меси, а просто да се събере на едно топче. Разделете тестото на необходимите части, увийте го в фолио и го поставете в хладилника за поне 2 часа.

рецепта за бутер тесто

В хладилника тестото може да се съхранява 2-3 дни. Достатъчно е да го обгърнете с прилепващо фолио и да го сложите на средния рафт.

Замразеното тесто може да седи до шест месеца. След размразяване, трябва да се използва в рамките на 24 часа.

рецепта за бутер тесто

Вкусно, бързо и удобно - тези думи перфектно описват тестото от бутер тесто. 

рецепта за бутер тесто

Подготвяйки бутер тестото по тази рецепта, вие напълно ще забравите за версията му от магазина!

Споделете полезна рецепта с приятелите си в социалните мрежи, те ще ви благодарят за това.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft