Упражнението, с което ще се стопите, забързате метаболизма си, върнете тонуса и енергията си (снимки)

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Фитнес и Спорт
Упражнението, с което ще се стопите, забързате метаболизма си, върнете тонуса и енергията си (снимки)
13661
Упражнението, с което ще се стопите, забързате метаболизма си, върнете тонуса и енергията си (снимки)

Планкът е едно от най-ефективните упражнения, които можете да правите у дома. То не отнема много време и усилия и няма да се наложи да чакате дълго за осезаеми резултати.

Ние ще ви покажем какво точно ще ви се случи, ако редовно правите това упражнение и сме сигурни, че още утре ще започнете.

 

1. Основните мускули укрепват

Планкът включва всички основни групи мускули на сърцевината, включително напречни, прави и наклонени коремни мускули и седалището. Тяхното укрепване ще ви даде повишена способност да вдигате тежки неща, да оформяте талията и да осигурявате опора за гърба.

 

2.

Рискът от нараняване на гърба и гръбначния стълб намалява

планкът е упражнение, което ви позволява да укрепите мускулите без излишно натоварване на гръбначния стълб. Извършването им редовно намалява болките в гърба и осигурява силна опора на гръбначния стълб, особено горната му част.

 

3. Метаболизмът се ускорява

Ежедневният планк  изгаря повече калории от другите традиционни упражнения. Той е особено полезен за хора, които водят заседнал начин на живот. Ежедневната 10-минутна тренировка у дома преди или след работа ще осигури по-високо ниво на функциониране на метаболизма ви през целия ден, дори по време на сън.

 

4. Позата се подобрява

Ще започнете да държите гърба изправен по-лесно. Благодарение на укрепването на мускулите на корема, гърба, врата, раменете и гърдите, вече няма да искате да се навеждате.

 

5. Координацията се подобрява

Опитвали ли сте някога да стоите на един крак? Какво стана? Ако нищо добро, тогава коремните мускули най-вероятно не са били достатъчно силни. Редовно изпълнявайки планк, ще започнете уверено да поддържате баланса си.

 

6. Появява се гъвкавост

Гъвкавостта е ключовото предимство при това упражнение. Работейки по този начин, разтягате мускулите около раменете, лопатката и ключиците. Бицепсите и мускулите на тазобедрената става също се развиват, а стъпалата и пръстите стават гъвкави.

 

7. Психологическото състояние се подобрява

Упражнението засяга нашата нервна система. То разтяга и отпуска мускулите, които обикновено се втвърдяват поради стрес, създавайки напрежение в тялото. Планкът помага да се отървете от безпокойството и симптомите на депресия, но само ако ги направите част от ежедневието си.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft