Взех 2 тиквички, малко кайма, 2 скилидки чесън и всички гладници бяха нахранени за миг у дома

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Взех 2 тиквички, малко кайма, 2 скилидки чесън и всички гладници бяха нахранени за миг у дома
Взех 2 тиквички, малко кайма, 2 скилидки чесън и всички гладници бяха нахранени за миг у дома
14177
Взех 2 тиквички, малко кайма, 2 скилидки чесън и всички гладници бяха нахранени за миг у дома
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Появата на тиквички винаги радва всички. Това е най-разпространеният и евтин зеленчук през лятото, а същевременно е многофункционален, поради наличието на хиляди вкусни рецепти с него.

Например лодките с тиквички във фурната са страхотни, особено за тези, които обичат пълнеж с кайма и кашкавал. 

Мнозина приготвят такива лодки от тиквички с кайма и др. Предлагаме да ги украсите с узрели домати. Докато други задушават или просто запържват зеленчука, след което той губи формата си, публикуваме страхотна алтернатива , в която формата и вкуса остават. Предвиждайки вашия въпрос: не, лодките няма да са сурови.

 

Съставките

тиквички 2 бр

телешка или свинска кайма 300-400 g

лук 1 бр

чесън 2 скилидки

кашкавал 50–70 g

домат 2-3 бр.

моцарела 30 g

подправки

Зехтин на вкус

сол на вкус

Черен пипер (смлян) на вкус

 

подготовка

Измийте тиквичките, подсушете и нарежете наполовина. Извадете месестата част, оставяйки до 1 см пълнеж по ръбовете 


Намажете подготвените половинки тиквички със зехтин, сложете върху хартия за печене в тавичка  и печете 15 минути на 180 ° C.

Презтова време за пържете лука и чесъна в зехтин до омекване. Добавете нарязаната на кубчета тиквичка. Запържете още 7 минути. 


Запържете каймата отделно до готовност. Смесете с тиквичките. 


Смелете подправките, настържете кашкавала. Добавете към масата на каймата и тиквичките. Подправете със сол и черен пипер.
Напълнете изпечените половинки тиквички с пълнежа. Поставете върху тава за печене, предварително намазана със зехтин или покрита с хартия за печене. Гарнирайте с тънки филийки домати, сол и черен пипер. 


Печете за 20–25 минути на 180 ° C. Поръсете тиквичките с резени кашкавал няколко минути, преди да бъдат извадени, и поставете отново във фурната.

Тук сосът изобщо не е необходим, защото пълнежът е необичайно сочен. За да придадете на ястието още по-живи цветове, поръсете го с подправки. Това чудо с тиквички ще бъде прекрасно лакомство на вашата трапеза. Направете лодки по рецепта от тиквички с кайма и изненадайте дори през делничните дни, защото вашето семейство го заслужава!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft