Наскоро бях с приятелка и тя ме почерпи с вкусна и необичайна вечеря, или по-скоро необичайна версия с дробчета. Буквално се стопи в устата! Веднага научих рецептата, която се оказа доста проста и бърза.
Когато приготвях дробчетата по този начин у дома, всички от домакинството наистина го харесваха, дори и тези, които не са фенове на карантии. Те поискаха по-често да готвя по този начин. И се зарадвах, че синът ми сега яде дробчета с удоволствие, защото са много полезни.
И така, казвам ви рецептата!
Измийте дробчетата, отрежете всички излишни жили и сложете в купата на пасатора. Ако нямате блендер, тогава в месомелачка.
Обелете лука, нарежете на големи парчета и добавете към дробчетата. Поставете обеления чесън там.
Включете пасатора и смесете всички съставки до хомогенно състояние.
Прехвърлете в дълбок съд, сол и черен пипер.
Разбийте едно яйце.
Сега трябва да добавите овесено брашно. Пшениченого също е подходящо, но овесено е в оригиналната рецепта, защото с него ястието се оказва по-крехко и вкусно.
Просто смелете овесените ядки с помощта на същия блендер. Изсипете в каймата и разбъркайте.
Трябва да имате доста гъсто тесто - бавно се отцежда от лъжицата.
След това добавете сода за хляб. Разбъркайте.
Изсипете растително масло в тиган, загрейте и добавете от тестото, една супена лъжица наведнъж., образувайки кюфтенца.
Пържете от едната и другата страна за 1 минута. Интензивността на огъня е малко под средната.
Поставете готовите кюфтета върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
Такива кюфтенца могат да се сервират с всякакви гарнитури и като самостоятелно ястие, както и със зеленчукова салата.