Вкъщи обичаме баницата мекичка - ето какво ѝ слагам, за да стане като памук, а плънката да се топи в устата:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вкъщи обичаме баницата мекичка - ето какво ѝ слагам, за да стане като памук, а плънката да се топи в устата:
Вкъщи обичаме баницата мекичка - ето какво ѝ слагам, за да стане като памук, а плънката да се...
377797
Източник: trud.bg
Вкъщи обичаме баницата мекичка - ето какво ѝ слагам, за да стане като памук, а плънката да се топи в устата:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Има ли по-желана закуска за българина от баницата ? Веднага отговаряме - не! Вкусното съчетание на кори, яйца и сирене омайва с аромата и вида си, така че няма как да не посегнеш за парченце. Има толкова разновидности на традиционната баница , че тук няма да ни стигне времето да ги изреждаме.

Днес обаче решихме да ви представим рецептата за една изключително мека и пухкава баница , с която ще зарадвате приятно домочадието и гостите си. Продуктите са традиционни с няколко малки добавки, които придават на обикновената баница мекота и нежна текстура. Ето как се прави фантастично мекичка баница като памук :

Баница като памук

Продукти:

1 пакет фино точени кори / 500 г/

4 яйца

2 с.л. заквасена сметана (може и кисело мляко) 

1 ч.л. сода бикарбонат

1/2 пакет бакпулвер

100 мл олио

130 г брашно

150 г разтопено масло

500 г краве сирене

Начин на приготвяне:

Разтворете содата в киселото мляко, а щом шупне хубаво, прибавете бакпулвера. В купа смесете получената млечна смес заедно с яйцата, заквасената сметана, олиото и брашното. Разбъркайте, така че да няма бучки.

В отделен съд разтопете маслото.

Подгответе си и сиренето, като го натрошите на много ситно.

Подходяща тава покрийте с хартия за печене. Намажете корите две по две с масло и отгоре разпределете от млечната смес. Поръсете със сирене и навийте на руло, откъм дългата страна на корите.

Подредете рулата в тавата - ако е правоъгълна, просто ги наредете едно до друго, ако е кръгла - направете охлювче, като започнете от средата на съда.

Готовата баница полейте с останалото масло и по желание поръсете със сусам.

Изпечете я на 180 градуса до готовност (около 30 мин.). Изпечената баница извадете и поръсете с малко вода. Покрийте я с кърпа и оставете да се задуши за кратко. 

 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft