Всички съседи надничат през оградата, когато готвя това ястие: Най-добрите гъби в кремообразен сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Всички съседи надничат през оградата, когато готвя това ястие: Най-добрите гъби в кремообразен сос
Всички съседи надничат през оградата, когато готвя това ястие: Най-добрите гъби в кремообразен сос
1844
Всички съседи надничат през оградата, когато готвя това ястие: Най-добрите гъби в кремообразен сос
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Обичаме гъби, приготвени по всякакъв начин, пържени с чесън и див лук, задушени, в доматен сос, в тиган, на салати, мариновани, с месо или без, буквално с всичко и по всякакъв повод.

Но откакто намерих тази рецепта, много често ги правя с кремообразен сос и всички ги обожаваме. Много е вкусно и мирише неустоимо, а дори и съседите често го "надушват" и идват при нас на обяд.

Ако сте любители на гъбите, не пропускайте тази рецепта. Ето какво ви трябва за вкусните и много ароматни Гъби в кремообразен сос :

Гъби в кремообразен сос

Продукти: 

  • 200 г пресни гъби (печурки)
  • половин глава лук
  • малко олио за пържене + 10 г масло
  • 150 мл бульон или вода
  • 100 г неутрална течна сметана
  • малко риган, сол и черен пипер на вкус
  • 15 гр. настърган пармезан
  • 1 скилидка чесън и магданоз

Приготвяне: 

Налейте малко олио и малко масло в тиган, след което добавете ситно нарязания лук. Запържете го за няколко минути, докато омекне и се "остъкли", като през това време нарежете почистените пресни гъби на тънки лентички.

резени гъби

запържен лук

Добавете ги в тигана при задушения лук, разбъркайте и запържете за кратко, след което добавете бульона. Ако в момента нямате бульон, можете да използвате обикновена вода, в която сте добавили малко зеленчукова подправка (вегета) или пуснали кубче телешки или зеленчуков бульон.

гъби с лук

След това добавете неутралната течна сметана и разбъркайте, докато всичко стане гладко. Оставете ястието да къкри на умерена температура и разбърквайте от време на време, за да не загори. Освен това овкусете със сол и черен пипер, както и други подправки по ваш вкус.

задушени гъби

Когато сосът се сгъсти и излишната течност се изпари, добавете ситно настърган пармезан, овкусете и ако е необходимо посолете. Добавете една или повече скилидки чесън на вкус, нарязани на ситно или настъргани (изстискани през преса).

гъби със сметана

гъби в сос

Разбъркайте и оставете да къкри още няколко минути, докато всички подправки се изравнят и смесят, а сосът добие необходимата плътност и кремообразност. Когато ястието е готово, отгоре се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз и се поднася топло като гарнитура или като самостоятелно ястие.

гъби с магданоз

гъби в крем сос

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft