Гъбена крем-супичка, както я готвят в ресторантчето до нас - и 2 порции са малко, копринено нежна е!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Гъбена крем-супичка, както я готвят в ресторантчето до нас - и 2 порции са малко, копринено нежна е!
Гъбена крем-супичка, както я готвят в ресторантчето до нас - и 2 порции са малко, копринено нежна е!
15817
Гъбена крем-супичка, както я готвят в ресторантчето до нас - и 2 порции са малко, копринено нежна е!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Нежна кремообразна консистенция и аромат, който те кани примамливо да дойдеш в кухнята! Това е тази апетитна и изключително вкусна гъбена крем-супичка , точно така, както я готвят в най-добрите ресторанти. Сега може да си я направите у дома, а ние имаме за вас идеалната рецепта.

Ако приготвяте постен вариант на тази много вкусна гъбена чорба , заменете маслото с олио или маргарин, а млякото със зеленчуков заместител (оризово, бадемово, соево...). Ето какво ви трябва:

гъбена крем супа

Копринена гъбена крем-супичка

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

  • 16-17 гъби печурки
  • 1 глава лук
  • 1/2 голяма чушка
  • 3 супени лъжици олио
  • 1 супена лъжица масло
  • 2,5 супени лъжици брашно
  • 1 литър вода (наполовина гореща и наполовина студена)
  • 1 чаша (250 мл) мляко
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 1 чаена лъжичка черен пипер
  • малко копър/магданоз

ПРОЦЕДУРА:

1. Нарежете лука на ситно, а гъбите на малки кубчета. След това нарежете чушката и запържете всички заедно в малко олио.

нарязани гъби

2. Когато зеленчуците омекнат малко, добавете ситно нарязаните гъби и маслото. Гответе на малко по-силен котлон от преди, докато гъбите пуснат течността си.

гъби в тенджерата

3. Когато течността се изпари, отново намалете котлона, добавете брашното и запържете още 2-3 минути. След това се налива половин литър студена вода и продължава варенето при непрекъснато бъркане.

4. Когато започне да ври, добавете половин литър гореща вода и 1 чаша мляко и разбъркайте отново.

5. Покрийте с капак и гответе 10 минути на среден огън. След това изключете котлона и овкусете с черен пипер, сол и ситно нарязан копър. Разбъркайте и сервирайте. 

гъбена крем супа

Да ви е сладко!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft