Закупените полуготови и домашните продукти нямат нищо общо на вкус.
Единственото нещо, което ни кара да купуваме от магазина е времето, което не ни стига в повечето случаи да си направим. Като правило това занятие е старателно, скучно и дълго. Днес ще ви предложим един начин да съкратите времето за готвене и да си направите нещо много вкусно! Просто и оригинално!
Съставките
вода 100 ml
пшенично брашно 270 g
масло 30 грама
яйце 2 бр.
извара 430 грама
сол на вкус
захар 3 супени лъжици
ванилия 2 грама
Подготовка
Замесете еластично тесто сами. За да направите това, сварете 100 ml вода и добавете масло към нея. В отделна купа разбийте яйцето.
Пресейте брашното и сложете яйцето. Леко разбъркайте и добавете водата и маслото. Сега можете да замесите тестото, да го обвиете във фолио и да го оставите за 30 минути да втаса и омекне.
Направете си пълнежа: Разбъркайте изварата с яйчен жълтък, захар и ванилия (в отсъствието на второто, използвайте пудра захар).
Разстиляйте тестото в голям тънък слой с кръгла форма. В центъра, разкъсайте и направете кръг.
(34).jpg)
Сега внимателно увийте тестото от центъра към ръбовете, за да получите вид ролка под формата на пръстен.
(18).jpg)
Всичко, от което се нуждаете, е чаша или чиния, за да изрежете мини соленките. Така всяко парче ще бъде запечатано от двете страни
(16).jpg)
Остава само да ги изпечете
(23).jpg)
Както можете да видите, подготовката на соленките е много опростена с помощта на чаша или буркан, както и интересен подход . Не е нужно да разкъсвате или да се мъчите да режете. Можете да ги подготвите за много кратък период от време. Изварата е най-подходяща за плънката - защото не е с течна и е достатъчно гъвкава. Ако не обичате сладките неща, направете соленките с извара, чесън и зеленчуци или пък може да добавите и колбас по ваше желание
Харесва ли ви нашата рецепта? Запазете я и споделете с приятелите си!














