Изправени картофи с мащерка-Толкова вкусни стават, че всеки ден мога да ги правя

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Изправени картофи с мащерка-Толкова вкусни стават, че всеки ден мога да ги правя
Изправени картофи с мащерка-Толкова вкусни стават, че всеки ден мога да ги правя
13436
Изправени картофи с мащерка-Толкова вкусни стават, че всеки ден мога да ги правя
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вариации в готвенето на картофи в света на рецептите има много та много! Този универсален продукт е толкова здраво установен в нашата диета, че стана известен като “втори хляб”. Редовната консумация не прави картофите по-малко желани, тъй като техните свойства ви позволяват да създадем богато разнообразие от различни вкусови ястия.

Например, печенето на картофи във фурната е много удобно преди пристигането на гостите.

Можете да направите красиво и просто ястие и да сервирате по всяко време без да се притеснявате от мрачното готвене. Предлагаме ви рецепта за скромно, но много апетитно ястие, което ще ви докосне сърцето! Картофите с коричка във фурната ще се получат перфектно в голяма, топлоустойчива чиния или в отделни форми.

 

Вкусни картофи на фурна

СЪСТАВКИ

2 кг картофи

3 супени лъжици разтопено масло

3 супени лъжици  зехтин

5-6 клонки мащерка

сол, черен пипер, чесън на вкус

 

ПОДГОТОВКА

Загрейте фурната до 190 градуса.

В малка купа смесете разтопеното масло и зехтина. Добавете нарязания чесън на вкус.

Измийте и обелете картофите. След това, с много остър нож или със специален зеленчуков нож, нарежете картофите на  много тънки филийки.

Намажете вътрешната повърхност на формата за печене с предварително приготвената маслена смес и поставете картофените филийки вертикално. С помощта на четка, намажете добре филиите със смес от двата вида масло, като оставите една трета от сместа за по-късно. Картофите се поръсват със сол и черен пипер на вкус.

Печете картофите във фурната в продължение на 60 минути, след което извадете от формата, добавете останалото масло и оформете с клонките мащерка. Поставете ястието във фурната за още 30 минути.  

Колкото по-тънки сте нарязали картофите, толкова по-крехко ще бъдат след изпичане. Много от жените са се научили да използват машина за рязане на тънки филийки, а този малък помощник е способен на много .

Веднага след рязането,наместете филийките  заедно, така че лесно да се подредят във формата. Такива картофи са страхотно ястие и също така като отделно ястие. Мащерката може лесно да бъде заменена с розмарин. При отсъствието на двете, използвайте други билки.

За бялото сухо вино такова ястие е това, от което се нуждаете! Сега не е нужно да се чудите как да приготвите картофи във фурната, тъй като този начин е интересен и необичаен. Не бързайте да изхвърлите картофените обелки, защото има няколко полезни начини да ги използвате .  

И тук обяснихме защо в никакъв случай не трябва да ядете покълнали картофи . Имайте предвид това, когато приготвяте печени картофи с билки според нашата рецепта. Запазете рецептата във вашата Facebook страница, за да не я забравите

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft