Икономична лятна манджичка - уж е без месо, а си облизваме пръстите до един!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Икономична лятна манджичка - уж е без месо, а си облизваме пръстите до един!
Икономична лятна манджичка - уж е без месо, а си облизваме пръстите до един!
148967
Икономична лятна манджичка - уж е без месо, а си облизваме пръстите до един!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пригответе икономично, постно ястие , което е по-вкусно дори от месото. Много е апетитно и след като го опитате веднъж, със сигурност ще го правите често. Възползвайте се от сезона на патладжана и си го пригответе сами, няма да съжалявате. Ето какво ви трябва за тази Икономична лятна манджичка с патладжани:

Лятна манджичка с патладжани

Продукти: 

  • 1 голям патладжан
  • 2 супени лъжици олио
  • 1 или 1/2 глава чесън (или на вкус)
  • 5 средно големи домата
  • сол
  • 2 люти чушки
  • малко вода

Приготвяне: 

Обелете патладжана и го нарежете на филийки с дебелина около 1,5 см. Посолете ги от двете страни и ги оставете да починат 10 минути, докато си пуснат сока.

патладжани филийки

Потупайте ги добре с хартиена кърпа, за да попиете течността от тях. В тигана (1 см) се налива малко олио и се загрява на умерена температура. Запържете парчетата патладжан до приятен златист цвят.

пържен патладжан

Подредете ги върху хартиена кърпа, за да се отцеди излишната мазнина и оставете настрана. Загрейте зехтина на умерено ниска температура, след което изсипете обелените скилидки чесън и ги запържете на тих огън, докато порозовеят.

пържени патладжани

чесън в зехтин

През това време измийте и нарежете доматите на колелца с дебелина колкото патладжаните. Наредете ги в тигана върху чесъна, добавете лютите чушки, след което разбъркайте малко. Овкусяваме и добавяме подправки на вкус.

домати на тиган

манджа с домати

Покрийте и гответе 5 минути под капак. След това обърнете доматите да се запържат от другата страна, след което отново покрийте и гответе следващите 5 минути на умерена температура.

След това добавете предварително запържените парчета патладжан, долейте малко вода и гответе още няколко минути, докато се смесят вкусовете. Ястието ви е готово и можете да го сервирате.

манджа с патладжани

икономична манджа с патладжани

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft