Имунолог-Нобелист с важно предупреждение за опаковките от храна и коронавируса - ето колко са опасни:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Имунолог-Нобелист с важно предупреждение за опаковките от храна и коронавируса - ето колко са опасни:
3457
Източник: nova tv
Имунолог-Нобелист с важно предупреждение за опаковките от храна и коронавируса - ето колко са опасни:

Вече знаем, че коронавирусът е доста устойчив върху определени повърхности като метал, например, но бързо умира върху други - като медта. Но доколко това може да се окаже опасно за здравето ни? Едно интересно изследване прави нобелистът д-р Питър Дохърти , който е известен имунолог.

Д-р Дохърти предупреди да внимаваме с опаковките на храната , която внасяме в домовете си по време на пандемията от Covid-19 , съобщи австралийският в.

"Дейли мейл", цитиран от БТА.

"Макар и опаковките да не са такъв проблем, като да стоиш до човек, който кашля и киха, струва си да се замислим за възможна зараза, когато хващаме кутията с пица или пластмасова опаковка", каза проф. Дохърти, който преподава в университета в Мелбърн. 

Коронавирусът пребивава върху картон и хартия до 24 часа, а върху пластмаса - до 9 дни. 

опаковки храна

"Най-добрият подход към картонените опаковки е да сме внимателни", съветва проф. Дохърти. "Добре е, когато храната се извади, кутията да се изхвърли веднага и ръцете да се измият".

Що се отнася до пластмасовите опаковки, той препоръчва храната да се премества в собствена кутия и отново ръцете да се измият. Възможно е също кутиите да бъдат напръскани с дезинфекциращ спрей. 

Според Тимъти Нюсъм от университета в Сидни през пандемията е разумно плодовете и зеленчуците да се мият със сапун. 

"Трябва да помним, че всяка повърхност е потенциално заразена" - обясни Тимъти Нюсъм.

Според професор Дохърти е добре маските да се отпускат под брадичката, ако човек е на открито. Той има и друг довод, освен да подишаме чист въздух - маските лесно се навлажняват и това увеличава риска от заразяване.

Питър Дохърти печели Нобелова награда за медицина и физиология през 1996 г. за описването на механизма, с който левкоцитите откриват и унищожават клетки, заразени с вируси.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft