Като правя кюфтета вече винаги слагам настъргани картофи между тях и пъхам във фурната-Мозък стават!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Като правя кюфтета вече винаги слагам настъргани картофи между тях и пъхам във фурната-Мозък стават!
Като правя кюфтета вече винаги слагам настъргани картофи между тях и пъхам във фурната-Мозък стават!
56041
Като правя кюфтета вече винаги слагам настъргани картофи между тях и пъхам във фурната-Мозък стават!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Опитвали ли сте този метод за готвене на кюфтета с картофи? Кюфтетата са много нежни и сочни. А картофът е мек отвътре и отвън с вкусна хрупкава коричка.

Приготвя се много просто и без особени разходи.

От какво имаш нужда:

  • Четири картофа
  • 500 грама от всяка кайма
  • 40 грама заквасена сметана
  • Една глава лук
  • Любими подправки
  • Сол.

Рецепта:

Добавете нарязания лук към каймата. Аз го смилам с пасатор. След това сол и поръсете с любимите си подправки. Имам смлян черен пипер и подправка за свинско месо. След това каймата трябва да се смеси старателно.

Обелете картофите и разтрийте грубо. На следващо място, трябва да го изстискате добре, така че течността да изчезне. И веднага добавете към него заквасена сметана, сол, черен пипер и разбъркайте.

От каймата правим кюфтета с всякаква форма и ги поставяме върху лист за печене. Между кюфтетата разпределяме картофите. Всяко кюфте трябва да бъде разделено от картофи.

Покрийте съда с фолио и печете във фурната за 40 минути, след това извадете фолиото и печете без него още 10 минути, до покафеняване.

Кюфтета, приготвени по този начин, са невероятно деликатни и сочни на вкус. А картофът е мек отвътре и отвън с вкусна хрупкава коричка.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft