Лазаня по неополинтански
	Продукти
	500гр. кайма (за кюфтенцата)
	1 кг. телешко рагу (може и свинско)
	1 пакет кори за лазаня с яйца (по-вкусни са)
	няколко твърдо сварени яйца
	2 лъжици доматено пюре (истинско)
	2 бутилки пасирани домати
	сирене Рикота
	сирене Пармезан
	сирене Моцарела
	риган
	чаша червено вино
	2 скилидки чесън
	1 глава лук
	1 морков
	40г. брашно
	400г. прясно мляко
	40г. масло
	черен пипер
	щипка захар
Как да я приготвим
В дълбок съд загрейте зехтин и запържете в него две скилидки чесън, сложете цялото парче рагу и го запържете от всички страни, добавете и главичка лук и нарязан морков и продължете да пържите. Когато се зачерви месото, добавете 1 чаша червено вино.
Оставете да се изпари течността. Добавете пасираните домати и след това пюрето и залейте с чаша вряла вода, поръсете с риган. Оставете да къкри на слаб огън около 3 часа като обръщате месото от време на време.
След като стане готово и месото се дели от кокала, го накъсайте на парченца.
От каймата оформете малки кюфтенца колкото орех и ги изпържете. Отцедете ги върху хартия и ги отделете.
Започнете приготвянето на Бешамела. Разтопете маслото и добавете брашното, запържете го леко и залейте със млякото като бъркате с дълга тел непрекъснато. Добавете черен пипер.
Потопете всяка от корите лазаня във вряща вода за 1-2 мин, колкото да омекнат. Вземете подходяща тава. Покрийте дъното със соса от рагуто, след това подредете със кори, поръсете със сос бешамел, кюфтенца, филийки моцарела и рикота, резени варени яйца и късчета месо и след това продължете по същият начин. Накрая покрийте с кори и поръсете обилно с пармезан. Печете около 40 минути на 180 градуса.


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







