Любими ястия от Италианската кухня

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Лазаня по неополинтански
122293

Лазаня по неополинтански

Продукти
500гр. кайма (за кюфтенцата)
1 кг. телешко рагу (може и свинско)
1 пакет кори за лазаня с яйца (по-вкусни са)
няколко твърдо сварени яйца
2 лъжици доматено пюре (истинско)
2 бутилки пасирани домати
сирене Рикота
сирене Пармезан
сирене Моцарела
риган
чаша червено вино
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 морков
40г. брашно
400г. прясно мляко
40г. масло
черен пипер
щипка захар

Как да я приготвим

В дълбок съд загрейте зехтин и запържете в него две скилидки чесън, сложете цялото парче рагу и го запържете от всички страни, добавете и главичка лук и нарязан морков и продължете да пържите. Когато се зачерви месото, добавете 1 чаша червено вино.

 

Оставете да се изпари течността. Добавете пасираните домати и след това пюрето и залейте с чаша вряла вода, поръсете с риган. Оставете да къкри на слаб огън около 3 часа като обръщате месото от време на време.

След като стане готово и месото се дели от кокала, го накъсайте на парченца.

От каймата оформете малки кюфтенца колкото орех и ги изпържете. Отцедете ги върху хартия и ги отделете.

Започнете приготвянето на Бешамела. Разтопете маслото и добавете брашното, запържете го леко и залейте със млякото като бъркате с дълга тел непрекъснато. Добавете черен пипер.

Потопете всяка от корите лазаня във вряща вода за 1-2 мин, колкото да омекнат. Вземете подходяща тава. Покрийте дъното със соса от рагуто, след това подредете със кори, поръсете със сос бешамел, кюфтенца, филийки моцарела и рикота, резени варени яйца и късчета месо и след това продължете по същият начин. Накрая покрийте с кори и поръсете обилно с пармезан. Печете около 40 минути на 180 градуса.

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft