Спагети Болонезе
	Продукти:
	1/2 кг спагети
	300 г телешка кайма
	150 г панчета
	50 г моркови
	50 г стебла от целина
	50 г лук
	6 с.л. доматен сос
	1 ч.ч. мляко
	1/2 ч.ч. червено вино
	сол
	Как се приготвят
	Спагетите (1/2 кг) се сваряват според инструкциите на опаковката, отцеждат се и се измиват.
	Панчетата (150 г) се нарязва на ситно и се запържва. Морковите (50 г), целината (50 г) и лукът (50 г) се нарязват на ситно и се добавят в тигана. След няколко минути се добавя телешката кайма (300 г) и се готви, докато започне да променя цвета си. Добавят се виното (1/2 ч.ч.) и доматите (6 с.л.). Котлонът се намалява и сосът се оставя да къкри около 2 часа. Накрая се добавя млякото (1 ч.ч.) и се овкусява със сол и черен пипер.
	Спагетите се смесват със соса и се готвят няколко минути, така че да се загреят отново и да поемат от ароматите.


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







