Спагети Карбонара
	Продукти:
	1/2 кг спагети
	100 г бекон
	2 скилидки чесън
	4 с.л. зехтин
	За соса:
	4 яйца
	1 с.л. пармезан
	4 с.л. сметана
	Време за приготвяне:
	30 минути
	Как се приготвят
	Спагетите (1/2 кг) се сваряват според инструкциите на опаковката, отцеждат се и се измиват.
	Беконът (100 г) се нарязва на малки парчета и се за запържва в зехтин (4 с.л.) за няколко минути. Добавя се и счукан на ситно чесън (2 скилидки). След това се добавя пастата и се готви за 3-4 минути докато се затопли повторно.
	От яйцата (4 бр), сиренето (1 с.л.) и сметаната (4 с.л.) се прави еднородна смес. Овкусява се със сол и пипер. С тази смес се заливат запържените паста и бекон, разбъркват се и се отстраняват от котлона, така че яйцата да не се втвърдят. Оставя се да престои за няколко минути.
	
	 


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







