Панцанела
	Продукти:
	3 домата
	1 краставица
	1 глава червен лук
	100 г черни маслини
	6 филии хляб
	2 скилидки чесън
	6 с.л. зехтин
	1 ч.л. сушен босилек
	6 листенца пресен босилек
	сол
	1 опак. риба тон
	Време за приготвяне:
	20 минути
	Как да го приготвим
	Рецепта за Панцанела:
	Доматите (3 бр) и краставицата (1 бр) се измиват и нарязват на едри кубчета, а червеният лук (1 глава) се почиства и нарязва на тънки полумесеци. Маслините (100 г) се почистват от костилките и се режат на колелца. Зеленчуците се смесват в купа и към тях се прибавя отцедената от соса консервирана риба тон (1 опак.). Хлябът (6 филии) се нарязва на кубчета и се смесва в купа със зехтина (6 с.л.), солта и сушения босилек (1 ч.л.). Всичко се разбърква много добре и се поставя в тавичка. Хлебчетата се изпичат на грил за не повече от 6-7 минути. Важно е да станат златисти и хрупкави. След това се изваждат и се оставят леко да се охладят. Добавят се към зеленчуците и салатата се подправя със сол и пресован чесън. По желание се овкусява и с малко лимонов сок. Украсява се с листенца пресен босилек.
	 


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







