Талятели на фурна
	Продукти:
	за порции
	150 г зелени талятели
	150 г бели талятели
	150 г шунка
	200 г пилешко месо
	150 г гъби
	250 г сметана
	5 с.л. бяло вино
	6 стръка магданоз
	50 г пармезан
	черен пипер
	сол
	3 скилидки чесън
	3 с.л. зехтин
	Време за приготвяне:
	60 минути
	Как се приготвят
	Двата вида талятели се сваряват заедно във вряща подсолена вода според указанията на опаковката. Изваждат се, отцеждат се, изплакват се със студена вода и се оставят настрани. Шунката (150 г) и бялото пилешко месо (200 г) се нарязват на малки хапки и заедно с гъбите (150 г), нарязани на полумесеци, и пресованият чесън (3 скилидки), се задушават в зехтин (3 с.л.) за десетина минути. Щом месото е готово, тиганът се премества от котлона и към продуктите се добавят подправките и ситно нарязаният пресен магданоз (6 стръка). Смесват се с пастата и всичко се изсипва в тавичка. Залива се със сметаната (250 г) и бялото вино (5 с.л.), поръсва се с настърган пармезан (50 г) и се пече на фурна до извиране на сметаната.
	 


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







