Ризото Миланезе
	Продукти:
	2 ч.ч. ориз
	150 мл. бяло вино
	1 л. пилешки бульон
	1 ч.л. шафран
	20 г масло
	1 с.л. зехтин
	1 глави лук
	2 скилидки чесън
	20 г пармезан
	Време за приготвяне:
	45 минути
	Как да го приготвим
	Бульонът (1 л.) и шафранът (1 ч.л.) се смесват в тенджера и се оставят да заврят. След това котлонът се намаля, така че течността да не изври, но да се запази топла.
	В голям тиган или тенджера се запържва лукът (1 глави) и чесънът (2 скилидки) в зехтин (1 с.л.) и масло (20 г). След около 5 минути се добавя оризът (2 ч.ч.) и се бърка докато стане прозрачен. Добавя се виното (150 мл.) и се бърка, докато оризът го поеме. След това се добавя половин чаша от бульона и отново се готви докато течноста бъде поета. Продължава да се добавя по половин чаша от бульона докато оризът омекне и придобие кремообразна консистенция. Настъргва се пармезан (20 г), добавя се сол и пипер и се сваля от котлона.
	 


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







