Любими ястия от Италианската кухня

вход през zajenata.bg
122226

Ризото Миланезе

Продукти:
2 ч.ч. ориз
150 мл. бяло вино
1 л. пилешки бульон
1 ч.л. шафран
20 г масло
1 с.л. зехтин
1 глави лук
2 скилидки чесън
20 г пармезан
Време за приготвяне:
45 минути

Как да го приготвим
Бульонът (1 л.) и шафранът (1 ч.л.) се смесват в тенджера и се оставят да заврят. След това котлонът се намаля, така че течността да не изври, но да се запази топла.
В голям тиган или тенджера се запържва лукът (1 глави) и чесънът (2 скилидки) в зехтин (1 с.л.) и масло (20 г). След около 5 минути се добавя оризът (2 ч.ч.) и се бърка докато стане прозрачен. Добавя се виното (150 мл.) и се бърка, докато оризът го поеме. След това се добавя половин чаша от бульона и отново се готви докато течноста бъде поета. Продължава да се добавя по половин чаша от бульона докато оризът омекне и придобие кремообразна консистенция. Настъргва се пармезан (20 г), добавя се сол и пипер и се сваля от котлона.
 

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft