Паста с броколи
	Продукти:
	400 г паста
	1 глава броколи
	50 г орехи
	2 стръка зелен лук
	3 скилидки чесън
	3 стръка магданоз
	1 червена чушка
	1 с.л. червен пипер
	6 с.л. зехтин
	черен пипер
	сол
	Време за приготвяне:
	45 минути
	Как се приготвя
	Пастата (400 г) се сварява във вряща подсолена вода според указанията на опаковката. Изважда се, отцежда се, изплаква се със студена вода и се оставя настрани. Броколите (1 глава) се накъсват на малки розички и се сваряват във вряща подсолена вода до омекване. Изваждат се, изплакват се с леденостудена вода и се оставят настрани. В блендер се изсипват орехите (50 г), почистеният чесън (3 скилидки), зеленият лук (2 стръка), магданозът (3 стръка), почистената от дръжката и семките червена чушка (1 бр), зехтинът (6 с.л.) и подправките. Всичко се смила за няколко секунди, докато стане на трохи. Тази плънка се смесва в голяма купа заедно с пастата и броколите. Разбърква се много добре и се сервира.
	 


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







