Ризото с печурки
	Продукти:
	 1 ч.ч. ориз
	1 ч.ч. печурки
	2 с.л. масло
	1 домат
	сол
	черен пипер
	магданоз
	2 с.л. кашкавал (по желание)
	1 морков (по желание)
	1 глава лук (по желание)
	4 с.л. пармезан (по желание)
	1 ч.ч. бяло вино (по желание)
	2 сръка пресен лук (по желание)
	Време за приготвяне:
	40 минути
	Как да ги приготвим
	Рецепта за Ризото с гъби:
	Зеленчуците се нарязват на дребно и се запържват заедно с ориза (1 ч.ч.) в голяма тенджера. Всичко се разбърква, докато се зачерви. Добавят се на порции около 400 мл гореща вода или горещ кокоши бульон и бялото вино. Важно е течностите да бъдат предварително загряти и да се добавят по малко, така че оризът да ги поеме. Ястието ври на тих огън при постоянно бъркане. Към края на готвенето се добавят подправките и пармезанът.
	 


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







