Орехова торта с тиква и крем-Топяща се сладост за сезона
18 Октомври 2023
17908
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Едно от най-добрите предложения за тиквена торта с орехи, които сте опитвали! Наистина си заслужава, защото е много лесна и вкусна!
За блата:
- 300 грама тиква , обелена
- 100 грама орехи, нарязани с нож
- 200 грама захар
- 3 яйца
- 150 милилитра растително масло
- 200 грама брашно
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 1 чаена лъжичка канела на прах
- щипка сол
За крема:
- 450 грама крема сирене на стайна температура
- 180 грама краве масло на стайна температура
- 140 грама пудра захар
Начин на приготвяне:
- Настържете тиквата на едро ренде, като отстраните нишковидните влакна, ако има такива.
- Разбийте яйцата заедно със захарта, докато удвоя обема си. Сипете олиото и разбъркайте добре.
Сложете настърганата тиква и нарязаните орехови ядки. Добавете щипка сол и разбъркайте с шпатула, за да не изгубите обема на яйцата.
В отделен съд смесете брашното, бакпулвера и канелата. Пресейте и прибавете към яйчната смес. След това бъркайте, докато се получи еднородна смес.
Вземете форма за печене, покрийте с хартия и сипете тестото. Заравнете и поставете в предварително загрята до 180 градуса фурна. Печете за40-50 минути или до суха клечка.
Извадете и оставете да се охлади напълно. Отстранете формата и хартията и срежете на 3 равни половини.
Направете крема, като в купа сложите омекотеното краве масло и сипете пудрата захарта. С миксер разбийте за 5-6 минути или докато се получи пухкав крем. След това прибавете крем сиренето и бийте, до получаване на еднородна маса.
Завършете десерта, като слепите блатовете с част от крема. С останалата му половина измажете тортата от всички страни. Декорирайте според вкуса си.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари