ОРЕХОВИ пастички с бисквитено тесто: Излизат цяла купчина, а се ядат на една хапка! Много, много вкусни:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
ОРЕХОВИ пастички с бисквитено тесто: Излизат цяла купчина, а се ядат на една хапка! Много, много вкусни:
ОРЕХОВИ пастички с бисквитено тесто: Излизат цяла купчина, а се ядат на една хапка! Много, много...
15834
ОРЕХОВИ пастички с бисквитено тесто: Излизат цяла купчина, а се ядат на една хапка! Много, много вкусни:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това са старинни орехови пастички с бисквитено тесто, направени по рецепта на нашите баби. Страхотни са за всеки ден, но можете да ги приготвите и за специален повод. Топят се в устата, а всяка хапка е истинско удоволствие за всички любители на орехите. Ето какво ви трябва за нашите Бисквитени пастички с орехи :

бисквитени пастички с орехи

Бисквитени пастички с орехи

Продукти (за тестото):

200 г несолено масло

60 г пудра захар

300 г универсално брашно

1 чаена лъжичка канела на прах

1 супена лъжица ром за аромат

ЗА ПЛЪНКАТА:

300 г орехи

200 г захар

150 мл горещо прясно мляко

1 с. л.

ром

1 ч. л. канела

И още:

пудра захар за поръсване (количеството захар в плънката може да се намали на вкус)

Приготвяне: 

В дълбока купа нарежете маслото на кубчета и го оставете да омекне на стайна температура. След това добавете 60 г пудра захар, малко ром (една супена лъжица или на вкус), малко канела (една чаена лъжичка) и започнете постепенно да добавяте брашно.

месене с брашно

За да стане гладко тестото трябва да използвате остро брашно, а не меко. Сложете около две трети от общото необходимо количество, а останалото брашно използвайте за месене. Тестото се меси на ръка, докато всички съставки се смесят в компактна гладка топка.

гладко тесто

Получава се фина гладка топка, която трябва да се увие в плик или прозрачно стреч фолио и да се остави за 40 минути в хладилник да стегне и изстине. През това време пригответе пълнежа:

Смелете/настържете 300 г орехи в дълбок съд и добавете 200 г захар, канела на прах и аромат на ром на вкус, след което разбъркайте и запарете със 150 мл сварено горещо прясно мляко. Разбъркайте добре сместа, за да получите консистенцията на мокър и леко лепкав пясък.

орехова плънка

Извадете охладеното тесто от хладилника, разделете го на две приблизително равни части, след което разточете всяка част на кора с размерите на тавата за печене (средна големина). Кората се разточва веднага върху хартия за печене, на пласт с дебелина 2-3 мм

тестена кора

Веднага наредете първата кора в тавата и печете 5-6 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Изважда се, намазва се с ореховата плънка и се застъпва с втората кора.

орехова плънка

орехова пита

Набодете тестото с клечка за зъби и върнете сладкиша да се пече на 200 градуса за 15-20 минути. Докато е горещ, се нарязват на кубчета (3х3 см). Отгоре ги поръсете с пудра захар. 

орехови пастички

орехов сладкиш

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft