Пилешки гърди в гъбен сос - просто, сочно, вкусно! Един кусур няма тази рецепта:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пилешки гърди в гъбен сос - просто, сочно, вкусно! Един кусур няма тази рецепта:
Пилешки гърди в гъбен сос - просто, сочно, вкусно! Един кусур няма тази рецепта:
5017
Пилешки гърди в гъбен сос - просто, сочно, вкусно! Един кусур няма тази рецепта:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пилешкото е вид месо, което може лесно да се комбинира с различни сосове, но мнозина ще се съгласят, че най-добре се съчетава със сос от бели гъби.

За да си приготвите вкусните и сочни Пилешки гърди в гъбен сос , не са ви нужни кой знае какви кулинарни умения - само малко време и търпение.

сочно пиле в гъбен сос

Сочни пилешки гърди в гъбен сос

Необходими продукти:

800 гр. пилешки гърди

400 гр. гъби

2 супени лъжици брашно

500 мл мляко

150 гр. кашкавал

30 гр. масло

сол, черен пипер, магданоз

зехтин

Начин на приготвяне:

1. Сложете пилешките гърди в купа и добавете сол, черен пипер и зехтин.

2.

Запържете ги в загрят тиган за 2 минути от двете страни, на среден огън.

3. В същия тиган разтопете маслото и сложете гъбите. Посолете и запържете 5 минути на умерен огън, след което добавете брашното и пържете още 1 минута.

4. Добавете млякото и оставете да къкри за 3 минути, след което овкусете с черен пипер и магданоз.

5. След това добавете 100 гр. настърган кашкавал и отстранете тигана от котлона.

6. Поставете част от готовия сос на дъното на огнеупорен съд.

7. Отгоре поставете пилешките гърди и залейте с останалия гъбен сос.

пилешки гърди с гъбен сос

8. Поръсете с 50 гр. настърган кашкавал и печете 15 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса по Целзий.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft