Пържен патладжан в бял сос - милион и половина души се влюбиха в тази евтина и лесна рецепта:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пържен патладжан в бял сос - милион и половина души се влюбиха в тази евтина и лесна рецепта:
Пържен патладжан в бял сос - милион и половина души се влюбиха в тази евтина и лесна рецепта:
35758
Пържен патладжан в бял сос - милион и половина души се влюбиха в тази евтина и лесна рецепта:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Патладжанът в бял сос ще ви спечели още от първата хапка. Патладжанът е зеленчук, който не всеки обича да яде заради силния му аромат, но ако го приготвите по този начин, дори и най-придирчивите ще останат във възторг.

Не е трудно, просто запържете зеленчуците и накрая добавете соса. Може да се яде като сос или предястие с филийка хляб, но и като гарнитура. Съставките са евтини и повечето от тях вече имате у дома. Ето какво ви трябва, за да си приготвите рецептата на Олга, която събра над милион и половина лайка в социалните мрежи:

Пържен патладжан в бял сос

Продукти: 

  • 3 патладжана
  • 3 глави лук
  • 1 глава чесън
  • 200 г заквасена сметана
  • пресен копър

Приготвяне: 

Нарежете патладжана на кубчета, както и лука. Първо запържете за кратко лука, за да омекне малко, след което добавете патладжана. Докато се пържи, смесете в купа сметаната с наситнения копър и скълцания чесън.

кубчета патладжан

патладжан в сметанов сос

Подправете със сол, черен и червен пипер или на вкус. Когато патладжанът и лукът са почти готови, добавете соса и разбъркайте. 

патладжан в бял сос

След минута-две ястието е готово за сервиране.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft