Редакторите ни многократно защитават правата на зеленчуците в ежедневното меню, доказвайки, че вкусът на тези продукти е абсолютно свеж и до голяма степен зависи от правилния метод на приготвяне .
Но говоренето е едно, а доказването на практика е съвсем различно! Затова бързаме да споделим с вас една проста рецепта за невероятно сочни печени моркови с кашкавалче . Това многофункционално ястие може лесно да се превърне в гарнитура към месото или рибата, лека закуска, докато гледате любимите си серии или пък вариант дори за празничната трапеза.
Съставки
моркови 3 бр.
кашкавал 50 g
Чесън на прах 1 супена лъжица
Слънчогледово олио 1 супена лъжица
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) вкус
Магданоз
кисело мляко 2 с.л.
Лимонов сок 1 супена лъжица
Приготвяне:
Обелете и нарежете морковите на дълги ленти с еднаква дебелина. Настържете кашкавалът на ситно ренде и нарежете магданоза.
Сложете зеленчука в купа, добавете сол, черен пипер, чесън на прах, настъргания кашкавал и слънчогледово масло. Разбъркайте добре и добавете магданоз.
.jpg)
Поставете морковите върху хартия за печене, оставяйки място между филийките от зеленчука. Печете ястието за 30–35 минути на 200 градуса, като от време на време обръщате морковите.
![]()
За сосът ще ви е необходимо натурално кисело мляко, лимонов сок, сол и черен пипер по желание.
Веднага щом морковените пръчици станат златисти, предястието е готово! Можете да сервирате ястието горещо заедно с натурален домашен сос. С такава здравословна закуска определено ще пазите талията си тънка и ще преоткриете вкуса на моркови по нов начин. Добър апетит!














