Такива пилешки бутчета не бях яла, след тази рецепта ги преоткрих на ново, сега през ден у нас са на трапезата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Такива пилешки бутчета не бях яла, след тази рецепта ги преоткрих на ново, сега през ден у нас са на трапезата
Такива пилешки бутчета не бях яла, след тази рецепта ги преоткрих на ново, сега през ден у нас са...
67232
Такива пилешки бутчета не бях яла, след тази рецепта ги преоткрих на ново, сега през ден у нас са на трапезата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кой не обича пилешки бутчета и малки и големи, това винаги е любимата част от пилето. Но какво да правите, ако сте опитали вече всички рецепти за пържене, варене и печене и душата ви се нуждае от почивка? Вкусно пиле и картофено пюре, оформени в хрупкава тесто за сладкиши - ястие, което ще влюбите от пръв поглед и ще преоткриете тези бутчета

рецепта за пилешки бутчета

Рецептата за пилешките бутчета във фурна от редакцията  ни ще ви бъде полезна и ще разкрие пред домакините една страхотна идея, с която направо ще спрат дъха на гостите си и ще съберат всички адмирации! Няма човек, който да е пробвал тази рецепта и да не е поискал още една порция.

 

Пилешки бутчета с картофи

СЪСТАВКИ

500 г готово тесто 
300 гр печурки
700 г картофи
6 пилешки бутчета
2 средни лука
50 ml мляко
30 г масло
сол, пипер на вкус

 

ПОДГОТОВКА

Обелете картофите, нарежете на малки парченца и сварете.

В готовото картофено пюре добавете мляко, масло и сол. 
рецепта за пилешки бутчета
Ситно нарежете лука, изчистете и нарежете гъбите. Изсипете растително олио в предварително загрята тенджера, запържете лука, а след това добавете гъбите и изпържете, докато цялата течност се изпари. Гъбите смесете с картофено пюре. 
рецепта за пилешки бутчета
Пилешките бутчета запържете със сол и пипер на вкус до златисто кафяво (10-15 минути). 
рецепта за пилешки бутчета
Докато пилето се готви, тънко разстилайте тестото на маса покрита с брашно до около 3 мм и го нарежете на квадратчета с размери 15х15 см. Не изхвърляйте остатъците от тестото! Сложете ги в тесни торти и ги поставете на дъното на всеки квадрат, така че дъното да стане подсилено по време на печене
рецепта за пилешки бутчета
В центъра на всеки квадрат сложете 2 супени лъжици картофено пюре, а отгоре пилешкото бутче. Съберете краищата на тестото около костта и вържете с конец, но не прекалено стегнат.
рецепта за пилешки бутчета
Върху хартия за печене внимателно подредени торбичките от тестото. Кокълчетата обвийте с фолиото така, че да не изгарят.
рецепта за пилешки бутчета
Изпратете във фурна, предварително загрята до 180 градуса за 20-30 минути. След като се изпекат премахнете конците от тестото, отстранете фолиото и поднесете на масата. Бон апетит!
рецепта за пилешки бутчета

Когато пилешките бутчета са в тесто на масата, гостите ще са щастливи и добре нахранени! Грандиозното ястие може да бъде сервирано както за обикновена вечеря, така и за празник на Нова година и за разнообразяване на рецептата, можете да използвате пържени картофки, домати и чушки. Между другото, вместо картофено пюре, можете да направите възглавница от зеленчуково пюре, но тя трябва да бъде направена по- гъста, така че пълнежът да не мокри тестото.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft