Тестото е леко като перце, а тайната е в плодовете отгоре - ефирен летен сладкиш, нежен като целувка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тестото е леко като перце, а тайната е в плодовете отгоре - ефирен летен сладкиш, нежен като целувка:
Тестото е леко като перце, а тайната е в плодовете отгоре - ефирен летен сладкиш, нежен като...
497
Източник: За Жената
Тестото е леко като перце, а тайната е в плодовете отгоре - ефирен летен сладкиш, нежен като целувка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Обожавам този сладкиш - изварата в тестото го прави лек и ефирен, а плодовете отгоре му придават онзи специфичен вкус, който може да регулирате според това, какви плодове имате под ръка. 

Изключително предложение за летните дни, което едновременно ще ви подслади и освежи - толкова фантастично вкусно е, че едно парче определено няма да ви е достатъчно! :-) Ето необходимите продукти за нашия Нежен сладкиш с извара и пресни плодове :

Нежен сладкиш с извара и пресни плодове

Продукти:

  • Тава с размери 36×26 см
  • 3 яйца
  • 200 мл прясно мляко
  • 200 мл олио
  • 1 чаша кристална захар (250 мл)
  • 2 чаши полуедро брашно (250 мл)
  • 1 пакетче бакпулвер

За пълнеж от извара:

  • 1 опиковка извара (кофичка от 400 гр.)
  • 1 малко яйце
  • Пудра захар

По избор:

  • малки плодове на вкус
  • парченца шоколад
  • ядки

За сервиране:

  • топка сладолед
  • бита сметана

Приготвяне:

Разбъркайте тестото (първо яйцата и захарта, след това постепенно течните съставки и накрая сухите съставки) и го изсипете върху тава за печене, покрита с хартия за печене.

Сложете върху тестото всякакви плодове, които харесвате – по-киселите плодове също са вкусни.

В нашия случай, ягоди и боровинки, но може да го направите и с праскови и всякакъв друг плод (като на заглавната снимка).

тесто с плодове и извара

Снимка: pixabay

За пълнежа от извара, просто смесете изварата с яйце и подсладете на вкус.

Обикновено добавям 1-2 супени лъжици заквасена сметана към изварата, но разбира се, зависи от вас.

С лъжица разпределете пълнежа от извара между плодовете.

Сложете го в предварително загрятата фурна.

Печете на 180 градуса за около 30-35 минути.

сладкиш с извара и плодове

Снимка: pixabay

Пожелаваме ви добър апетит! :-)

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft