Обожавам този сладкиш - изварата в тестото го прави лек и ефирен, а плодовете отгоре му придават онзи специфичен вкус, който може да регулирате според това, какви плодове имате под ръка.
Изключително предложение за летните дни, което едновременно ще ви подслади и освежи - толкова фантастично вкусно е, че едно парче определено няма да ви е достатъчно! :-) Ето необходимите продукти за нашия Нежен сладкиш с извара и пресни плодове :
Нежен сладкиш с извара и пресни плодове
Продукти:
- Тава с размери 36×26 см
 - 3 яйца
 - 200 мл прясно мляко
 - 200 мл олио
 - 1 чаша кристална захар (250 мл)
 - 2 чаши полуедро брашно (250 мл)
 - 1 пакетче бакпулвер
 
За пълнеж от извара:
- 1 опиковка извара (кофичка от 400 гр.)
 - 1 малко яйце
 - Пудра захар
 
По избор:
- малки плодове на вкус
 - парченца шоколад
 - ядки
 
За сервиране:
- топка сладолед
 - бита сметана
 
Приготвяне:
Разбъркайте тестото (първо яйцата и захарта, след това постепенно течните съставки и накрая сухите съставки) и го изсипете върху тава за печене, покрита с хартия за печене.
Сложете върху тестото всякакви плодове, които харесвате – по-киселите плодове също са вкусни.
В нашия случай, ягоди и боровинки, но може да го направите и с праскови и всякакъв друг плод (като на заглавната снимка).

Снимка: pixabay
За пълнежа от извара, просто смесете изварата с яйце и подсладете на вкус.
Обикновено добавям 1-2 супени лъжици заквасена сметана към изварата, но разбира се, зависи от вас.
С лъжица разпределете пълнежа от извара между плодовете.
Сложете го в предварително загрятата фурна.
Печете на 180 градуса за около 30-35 минути.

Снимка: pixabay
Пожелаваме ви добър апетит! :-)

                                            
                                        




                                        
                                        
                                        
                                        







