Торта Бохеми- Единствената рецепта, която трябва да знаете за едно разкошно лакомство
        
        
        
                    13 Април 2025
                
                1513
                            какво четем
                    Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    За блата:
- 12 белтъка
- 150 грама захар
- 250 грама печени смлени лешници
- 2 супени лъжици какао на прах
За жълтия пълнеж:
половин литър мляко
- 6 жълтъка
- 70 грама захар
- 2 пакетчета ванилова захар
- 2 супени лъжици брашно
- 2 супени лъжици сгъстител
За черния пълнеж:
- 6 жълтъка
- 70 грама захар
- 5 шоколадови блокчета
- 200 грама масло
За глазурата:
- 3 супени лъжици захар
- 3 супени лъжици вода
- 3 шоколадови блокчета
Приготвяне:
- За корите разбийте белтъците със захарта на сняг, след което добавете смлените лешници и какаото.
- Всичко се разбърква внимателно с лъжица, след което се изсипва в тава, покрита с хартия за печене или намаслена.
- Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна поне половин час.
- Оставете блата да изстине, след което го разрежете на три кори.
За жълтата плънка разбийте с миксер жълтъците, добавете захарта и ваниловата захар, след което разбъркайте с лъжица, като постепенно добавяте брашното.
- Разбъркайте сместа в малко отделено мляко, след което я разбъркайте в плънката.
- След това кипнете останалото мляко, свалете го от котлона, добавете плънката и го сварете като пудинг. Оставете да изстине, а през това време пригответе черната плънка.
- Жълтъците и захарта се разбиват на пяна, след което се слагат на пара.
 Към края добавете шоколада и разбъркайте докато се разтопи, след което отстранете от огъня.
                Оставете да изстине, след което към охладената плънка добавете разтопеното и разбито масло.
Първия блат се намазва с жълта плънка, след това с черна плънка, после пак се слага блат, после жълта плънка, после черна плънка и пак блат.
За глазурата смесете захарта с вода и сложете на среден огън, след което когато захарта се разтопи, добавете шоколада и бъркайте докато се разтопи.
Веднага залейте тортата и оставете да се охлади и стегне.
Редактор: Ясен Чаушев
                
                
            Новини
                            Новини
                                                                                                Мода
                            Мода
                                                                                                Звезди
                            Звезди
                                                                                                Начин на живот
                            Начин на живот
                                                                                                Диети
                            Диети
                                                                                                Красота
                            Красота
                                                                                                                                още
                                    Любов
                                    
                                    Любов
                                                                                                                                                                        Здраве
                                    
                                    Здраве
                                                                                                                                                                        Родители
                                    
                                    Родители
                                                                        Коментари
                

 
                                            
                                        




 
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                        







