ТОРТА от ТЕНДЖЕРА - варя крема и сипвам всичко вътре! После само чакаш да стане - обожавам я с ягоди, страшна вкусотия:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
ТОРТА от ТЕНДЖЕРА - варя крема и сипвам всичко вътре! После само чакаш да стане - обожавам я с ягоди, страшна вкусотия:
ТОРТА от ТЕНДЖЕРА - варя крема и сипвам всичко вътре! После само чакаш да стане - обожавам я с...
34316
ТОРТА от ТЕНДЖЕРА - варя крема и сипвам всичко вътре! После само чакаш да стане - обожавам я с ягоди, страшна вкусотия:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Няма човек, който да не обича бързите летни сладкиши . По рецепта на читателката ни Саня пригответе този освежаващ ягодов сладкиш , който не изисква включване на фурната, а се приготвя в тенджера . Цялата процедура ще ви отнеме около 10 минути и сами ще се убедите колко добър е вкусът. Ето какво ви трябва, за да опитате тази невероятна Ягодова торта в тенджера :

Ягодова торта в тенджера

Продукти: 

  • 900 мл прясно мляко
  • 3 ванилови пудинга
  • 10 супени лъжици захар
  • 300 г маслени бисквити или други по избор
  • 250 г пресни ягоди
  • 2 банана
  • 400 мл сладкарска или бита сметана
  • 200 г масло или маргарин

За украса: 

  • 150 гр сметана (готварска)/шоколадова глазура

Приготвяне: 

В дълбока тенджера налейте 750 или 700 мл прясно мляко, а останалото изсипете в по-дълбока купа. Към млякото в тенджерата се добавят 10 супени лъжици захар и се поставя на котлона на средна температура. Разбърквайте от време на време, докато млякото се сгъсти и захарта започне да се разтваря.

В купата с останалото мляко се изтръскват трите пакетчета ванилов пудинг. Разбъркайте за кратко с тел или бъркалка, за да се разтворят бучките, след което изчакайте млякото в тенджерата да заври. След това постепенно налейте млякото с пудинга и започнете да бъркате непрекъснато, докато пудингът се свари.

разтворено нишесте

Ако е необходимо, намалете котлона или махнете тенджерата от котлона, след което я върнете, когато леко се охлади. Сварете пудинга до желаната гъстота, след което го оставете настрана. Маслото или маргарина се нарязват на кубчета и се добавят към горещия пудинг.

пудинг в тенджера

Разбърква се, докато маслото се разтопи, след което се добавя сметаната, отново се разбърква и се оставя настрана да изстине. През това време пригответе ягодите и бананите. Необходимо е да се използват пресни плодове, които не са повредени. Измийте добре ягодите, след което отстранете дръжките.

пудинг със сметана

Нарежете ги наполовина, след което в зависимост от големината им ги разрежете на два или три пъти (не трябва да са много малки, нито много големи). Бананите се обелват и нарязват на кръгчета с дебелина половин пръст. Пригответе бисквитите, като ги начупите на средни парчета.

Добавете бисквитите към пудинга и разбъркайте добре, след това добавете бананите и накрая ягодите. Разбъркайте внимателно, докато всичко се събере в еднородна смес в тенджерата. Така приготвената смес изсипете в желана от вас форма, няма значение, защото не се пече.

пудинг с ягоди

смес за торта

По-лесно е, ако го изсипете във форма с ринг, но ако нямате такава, просто покрийте съда със стреч фолио, за да се отдели с едно движение, или намажете формата с масло, за да не залепне. Заравнете хубаво тортата във формата и я приберете в хладилника да стегне. Най-добре е да я оставите да престои няколко часа или цяла нощ.

ягодова торта в тенджера

ягодова торта във форма

Украсата на тортата зависи от вас. Може да украсите с разбит сняг от сметана или шоколадова глазура. Сервирайте сладкиша, когато е добре охладен, за да се реже лесно. 

парчета ягодова торта

Да ви е сладко!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft