Хрупкави тиквички за минути
8 Юни 2021
3308
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Новата любов на бирата са тези хрупкави тиквички, които ние по правило хапваме с млечен сос Необходими продукти:
тиквички
- 2 бр. брашно
- 3 с.л .бяло брашно
- 3 с.л.
царевично галета
- 100 г червен пипер
-1 с.л. черен пипер сол лют пипер
- 1 ч.л. чесън
- 1 ч.л. прах лук
- 1 ч.л. сушена мащерка
- зехтин -3 с.л.
Начин на приготвяне:
- Почистете и нарежете тиквичките на средно тъни неголеми ленти или пръчици.
- Сложете в дълбока чиния галета, двата вида брашно, всички подправки и разбъркайте.
- Сложете в голяма плоска тава хартия за печене, намажете с малко зехтин.
- Поръсете тиквичките със получената суха смес и размесете с ръце, така че хубаво да се овалят и подправките да полепнат по тях.
- Разпределете овкусените тиквички в тавата на един ред една до друга, без да се застъпват, и полейте с малко зехтин.
- Загрейте фурната на 180 градуса и сложете тавата.
- Запечете тиквичките за около 25 мин до получаване на златиста и хрупкава коричка.
- Поднесете тиквичките с млечен сос, кетчуп или сос от хрян, може да ги сложите като гарнитура към месо или да ги хапнете така.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари